John Deere neemt Bear Flag Robotics over

Fri Apr 19 2024

04 19

John Deere neemt Bear Flag Robotics over

11/08/2021

Door Ad Spijkers

Grote fabrikant van landbouwwerktuigen koopt een startup voor landbouwtechnologie.


     

Deere & Company (met hoofdkantoor in Moline, Illinois) heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Bear Flag Robotics voor $ 250 miljoen USD. De startup uit Newark (Californië), opgericht in 2017, ontwikkelt technologie voor autonoom rijden, compatibel met bestaande machines. De deal versnelt de ontwikkeling en levering van automatisering en autonomie in de landbouw en ondersteunt de langetermijnstrategie van John Deere om slimmere machines te maken met geavanceerde technologie om de individuele behoeften van de klant te ondersteunen.

Gecombineerde kennis

John Deere beschouwt autonomie als een stap voorwaarts om agrarisch ondernemers in staat te stellen hun hulpbronnen strategisch te gebruiken. Hun doel is de wereld te voeden en duurzamere en winstgevendere activiteiten te creëren. Bear Flag brengt geavanceerde technologische oplossingen op de markt. Door die expertise en ervaring te combineren met Deere's kennis en wereldwijde dealernetwerk zal de levering van oplossingen versnellen.

John Deere begon in 2019 met Bear Flag te werken als onderdeel van het Startup Collaborator-programma van het bedrijf. Dit initiatief is gericht op het verbeteren van het werk met startende bedrijven waarvan de technologie waarde kan toevoegen voor Deere-klanten. Sindsdien heeft Bear Flag zijn autonome oplossing met succes ingezet op een beperkt aantal boerderijen in de VS. Een van de grootste uitdagingen waarmee boeren momenteel worden geconfronteerd, is de beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten. Autonomie biedt een productief alternatief om die uitdaging het hoofd te bieden.

Bear Flag bestaat uit een team van landbouwprofessionals, ingenieurs en technologen die zich richten op autonomie, sensorfusie, visie, data, software en hardware. Ze blijven gevestigd in Silicon Valley, waar ze nauw zullen samenwerken met Deere om innovatie en autonomie voor klanten over de hele wereld te versnellen.

Foto: Bear Flag Robotics