Element Logic komt naar Nederland

Tue Mar 19 2024

03 19

Element Logic komt naar Nederland

26/11/2020

Door Ad Spijkers

Het van oorsprong Noorse bedrijf Element Logic breidt uit naar Nederland. Het wil ondernemingen in de Benelux helpen bij hun vraag naar flexibele en duurzame oplossingen voor het magazijnbeheer.


     

De groei van e-commerce maakt Nederland een strategische markt voor intralogistiek en ketenoptimalisatie. Er is een maximum capaciteit met handmatig orderpicken en ook de ruimte in magazijnen komt steeds meer in het geding door de toenemende vraag van online shoppers. In plaats van meer vierkante meters, is met een Autostore-systeem een ruimtebesparing te realiseren van 75-80% ten opzichte van een manueel proces aldus het in Elst (Gld) gevestigde bedrijf.

Autostore is een automatisch opslag- en orderpicksysteem waarbij robots op een aluminium grid rijdend bakken met de goederen halen en brengen naar de werkstations waar de orderpickers staan.

November en december vormden vóór corona al de grootste e-commercepiek van het jaar. Nu mensen de afgelopen maanden het online shoppen hebben ontdekt, is het helemaal een periode van grote drukte in het magazijn. Logistieke dienstverleners willen van deze groei profiteren, maar hoe ziet dat er over twee jaar uit? De oplossing is te starten met een Autostore-systeem dat is afgestemd op de huidige bedrijfsgrootte en het uit te breiden naarmate het bedrijf groeit.