Samenwerking in asset management

Wed Jun 26 2024

06 26

Samenwerking in asset management

17/06/2024

Door Ad Spijkers

Geïntegreerde oplossing verhoogt efficiency en veiligheid, met name in de energiesector.


     

Anybotics in Zürich en Energy Robotics in Darmstadt hebben een strategisch partnerschap aangekondigd. Eerstgenoemde is leverancier van robotica-oplossingen, waarvan de vierbenige robot Anymal de bekendste is. De tweede is ontwikkelaar van geavanceerde AI-softwareplatforms voor autonome robotica. De samenwerking is gericht op de bewaking van activa met behulp van uitgebreide end-to-end inspectieoplossingen en data-integratie voor de energie-industrie. De platformintegratie van Anybotics en Energy Robotics is gedemonstreerd in het programma van een internationaal energiebedrijf om geautomatiseerde robotinspecties op te schalen.

Robotica en vlootbeheer

Anymal, het vlaggenschip van Anybotics, biedt AI-gestuurde mobiliteit, volledige autonomie. Deze robot is goed in het navigeren door complexe industriële omgevingen, het uitvoeren van routine-inspecties en het vastleggen van kritieke gegevens. De fabrikant heeft al meer dan honderd robots geleverd aan klanten over de hele wereld. Met een Ex-proof versie van de robot is het bedrijf inmiddels ingevoerd in de energie-industrie.

De fleetmanagement-oplossing van Energy Robotics biedt mogelijkheden voor dataverzameling, -verwerking en -analyse. Het platform maakt naadloze integratie met verschillende robotsystemen mogelijk en biedt een alomvattende oplossing voor data-gestuurde besluitvorming en robot- en drone-inspectieoperaties.

Volgens het bedrijf zal zijn door AI aangestuurde softwareplatform voor wagenparkbeheer en analysemogelijkheden de robotmobiliteit en autonomie van Anybotics aanvullen en toegevoegde waarde voor de sector opleveren.

Integratie versnelt implementatie

Anybotics biedt een veelzijdige API die naadloos integreert met elk platform van derden. Door de integratie met het Energy Robotics-platform kunnen gebruikers hun robotvloten rechtstreeks vanuit hun bestaande asset management- of digital twin-software beheren. Hierdoor worden bedrijfsactiviteiten gestroomlijnd en de behoefte aan aanvullende training of investeringen in infrastructuur t verminderd.

De integratie tussen de Anybotics- en Energy Robotics-platforms versnelt de inzet van Anymal voor klanten van Energy Robotics. Omgekeerd kunnen klanten van Anybotics gebruikmaken van het Energy Robotics AI-softwareplatform. Dit zal zorgen voor snellere implementatie, verbeterde klantervaring door eenvoudiger adoptie en een groter marktbereik dat een bredere toegang tot geavanceerde roboticatechnologie mogelijk maakt.

De gezamenlijke marketingstrategie richt zich op sectoren waar de behoefte aan autonome oplossingen voorop staat. Door hun technologieën te integreren bieden de bedrijven mogelijkheden voor het overwinnen van uitdagingen op het gebied van bewaking van bedrijfsmiddelen. Te denken valt aan inspectie in gevaarlijke omgevingen, bewaking op afstand en voorkomen van ongeplande stilstand. Dit zal de veiligheid, efficiëntie en operationele betrouwbaarheid van de energiesector verder verbeteren. De gecombineerde krachten van de twee bedrijven zullen ook robuustere en veelzijdigere oplossingen opleveren.

Foto: Anybotics