Samenwerking ABB en Mettler-Toledo

Sat Apr 27 2024

04 27

Samenwerking ABB en Mettler-Toledo

12/02/2024

Door Ad Spijkers

De bedrijven bundelen hun krachten om de wereldwijde adoptie van flexibele laboratoriumautomatisering te versnellen.


     

ABB Robotics en Mettler Toledo, een wereldwijde leverancier van precisie-instrumenten en -diensten, hebben een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend. Ze gaan een oplossing aanbieden die de robots van ABB naadloos integreert met LabX, de beheersoftware voor laboratoriuminstrumenten van Mettler Toledo.

Robots in het lab

De gecombineerde oplossing zal hogere niveaus van efficiënte en hoogwaardige geautomatiseerde laboratoriumworkflows in een groot aantal sectoren mogelijk maken. Hierdoor worden onderzoek, testen en kwaliteitscontrole flexibeler, terwijl de time-to-market wordt versneld en kritieke tekorten aan arbeidskrachten worden aangepakt.

Laboratoriumautomatisering kan, in samenwerking met laboratoriumtechnici, een steeds geavanceerder scala aan taken sneller, consistenter en met minder fouten uitvoeren dan menselijke werknemers. Toch wordt de introductie van automatisering in laboratoria uitgedaagd door een tekort aan vaardigheden die nodig zijn om met automatiseringstechnologie om te gaan en door de complexiteit van het opzetten van zeer gevoelige workflows.

Integratie

Dankzij de samenwerking zal de LabX-software van Mettler Toledo naadloos worden geïntegreerd in de OmniCore-robotcontrollers van ABB. Hierdoor kan LabX de workflows van robotlaboratoria orkestreren. De flexibiliteit, het gebruiksgemak en de precisie van ABB-robots worden gecombineerd met de veilige gegevensverzameling, methodecontrole en instrumentbeheer van LabX. Laboratoria kunnen hierdoor de laboratoriumproductiviteit verhogen, de systeemcomplexiteit verminderen, voldoen aan de gegevenskwaliteit en aan veiligheids- en regelgevingsvereisten.

Dit ontlast wetenschappers en laboratoriumtechnici ook van alledaagse, repetitieve taken; het elimineren van veelvoorkomende fouten; en het optimaliseren van de productiviteit. Laboratoriumprofessionals krijgen nu extra tijd om activiteiten met een hogere waarde uit te voeren, zoals data-analyse.

Aanvulling

De samenwerking maakt deel uit van de voortdurende strategie van ABB om de voordelen van automatisering naar nieuwe segmenten over de hele wereld te brengen. Het MOU vormt een aanvulling op het werk in het Life Sciences and Healthcare-lab in het Texas Medical Center in Houston en het onlangs ingehuldigde Open Innovation Lab for Life Science and Healthcare. in de Zhangjiang Robotvallei in Shanghai.

Foto: ABB Robotics