Geodis bestelt duizend Locus magazijnrobots

Tue Apr 16 2024

04 16

Geodis bestelt duizend Locus magazijnrobots

25/08/2022

Door Ad Spijkers

AMR's moeten het serviceniveau, de efficiency en de personele veiligheid bij de logistieke dienstverlener vergroten.


     

Geodis en Locus Robotics hebben een overeenkomst aangekondigd om de komende twee jaar in totaal 1000 LocusBots in te zetten bij magazijnlocaties wereldwijd. Dit is een van de grootste AMR-deals in de branche tot nu toe. Geodis is een wereldwijdactieve transport- en logistieke dienstverlener, Locus Robotics is fabrikant van autonome mobiele robots (AMR's) voor fulfilmentmagazijnen.

Logistieke uitdagingen

Geodis blijft door de industrie-brede uitdagingen navigeren, zoals de grote vraag naar e-commerce en arbeidsbeperkingen. Voor de onderneming is het van cruciaal belang dat ze zich blijft inzetten voor de implementatie van de meest innovatieve en effectieve robotica-automatiseringsoplossingen. Door die in te zetten in haar magazijnen, kan het bedrijf zijn klanten zo goed mogelijk van dienst zijn.

De collaboratieve multi-botbenadering vanLocubs Robotics heeft zijn effectiviteit en betrouwbaarheid bewezen op diverse locaties van Geodis. De logistieke dienstverlener heeft daardoor de mogelijkheid om de prestaties gemakkelijk te schalen en tegelijkertijd een veilige, slimme werkomgeving voor de medewerkers te bieden. Deze nieuwe uitbreidingsovereenkomst versterkt de duidelijke en voortdurende inzet van Geodis voor geavanceerde technologie om te voldoen aan de wereldwijd snelgroeiende klantenvolumes.

Geodis heeft momenteel Locus AMR's geïmplementeerd op veertien locaties over de hele wereld en bedient een breed scala aan retail- en consumentenmerken. De ingebouwde flexibiliteit, schaalbaarheid en snelle terugverdientijd van de LocusBots helpen Geodis om te voldoen aan de verwachtingen van de klanten wereldwijd.

Continuïteit

Geodis en Locus Robotics begonnen in 2018 samen te werken op een locatie in Indiana. De logistieke dienstverlener kon daardoor de technologie van Locus in zijn activiteiten implementeren om zijn personeel te ondersteunen bij het complexe pickproces. Sindsdien heeft de Locus-oplossing gezorgd voor verbeteringen in productiviteit, flexibiliteit en wendbaarheid. Tegelijkertijd werd de werkomgeving voor medewerkers verbeterd door vervelende, repetitieve taken te verminderen.

Met de snelle groei van e-commerce en het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten is het toevoegen van robotica-automatisering een cruciale, strategische noodzaak geworden om aan de eisen van de klant te voldoen. LocusBots helpen Geodis e-commerce magazijnen om orderpicking en voorraadaanvulling efficiënt te beheren. Hierdoor wordt de doorvoer aanzienlijk verhoogd om de leveringsprocessen te versnellen. De AMR's verminderen de onproductieve wandeltijd aanzienlijk, elimineren het manoeuvreren met zware handbediende karren door magazijnen, verlagen de fysieke belasting van werknemers en verbeteren de ergonomie en kwaliteit van de werkplek.

Foto: Geodis