Universal Robots komt met cobot van 30 kg

Sat Mar 02 2024

03 02

Universal Robots komt met cobot van 30 kg

29/11/2023

Door Ad Spijkers

De Deense fabrikant heeft aangekondigd zijn productportfolio uit te breiden met een cobot met een laadvermogen van 30 kg.


     

UR30 is de tweede in Universal Robots' nieuwe serie cobots van de volgende generatie en is gebouwd op dezelfde architectuur als de UR20. Ondanks zijn compacte formaat biedt de nieuweling een hefvermogen van 30 kg. Zijn nauwkeurige bewegingscontrole zorgt voor een goede plaatsing van grote ladingen, waardoor hij met hoge snelheden kan werken en zware lasten kan heffen.

Eigenschappen

Dit maakt de UR30 geschikt voor toepassingen zoals machineonderhoud, material handling en schroeven met hoog koppel. Voor de machinebelading biedt het hoge laadvermogen nieuwe mogelijkheden, omdat de cobot meerdere grijpers tegelijk kan gebruiken. Dit betekent dat hij afgewerkte onderdelen kan verwijderen en meer materiaal in één enkele cyclus kan laden, waardoor de omsteltijden worden verkort en de productiviteit wordt gemaximaliseerd.

De UR30 ondersteunt ook effectief het schroeven met een hoog koppel, omdat hij overweg kan met grotere koppelgereedschappen met een hoger vermogen. Dankzij de stabiele modus levert de UR30 recht en consistent schroeven. Dit zal bijvoorbeeld gunstig zijn voor de auto-industrie.

Bovendien maakt het laadvermogen van 30 kg de UR30 een uitstekende match voor materiaalbehandeling en palletiseren van zware producten in alle sectoren, waarbij de kleine voetafdruk ervoor zorgt dat hij in bijna elke werkruimte past, waardoor mensen van het zware werk worden verlost. Met een massa van slechts 63,5 kg kan hij ook gemakkelijk tussen werkcellen worden verplaatst. een bereik van 1300 mm kan de cobot grotere machines beladen, zware producten palletiseren en de efficiëntie van elektrisch schroevendraaien met een hoog koppel verbeteren

Nieuwe generatie

Volgens Universal Robots vormen het grotere laadvermogen en de grotere flexibiliteit de basis van een nieuw tijdperk in de automatisering. Industrieën over de hele wereld zoeken een flexibelere productie en modulariteit in de productie .Een deel van het bereiken van die modulariteit en wendbaarheid gaat over mobiliteit en deze cobot levert dat ondanks zijn laadvermogen.

Naarmate industrieën evolueren, voldoet de UR30 niet alleen aan de veranderende eisen, maar anticipeert ze er ook op. Hierdoor kunnen bedrijven zich effectief aanpassen en reageren op veranderende behoeften. Het bedrijf kondigt aan te blijven innoveren, en de UR30 is een nieuwe stap om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in de wereld van automatisering.

Universal Robots heeft een eigen kantoor in Eindhoven. terwijl de cobots ook op de markt worden gebracht door Gibas Automation in Nijkerk en toegepast door diverse sysem integrators. De cobot kan worden geleverd in het eerste kwartaal van 2024, maar is vanaf heden te bestellen.

Foto: Universal Robots