Amazon investeert in logistieke innovaties

Thu Apr 25 2024

04 25

Amazon investeert in logistieke innovaties

25/04/2022

Door Ad Spijkers

De e-commerce onderneming creëert een investeringsprogramma van 1 miljard dollar om logistieke innovatie te stimuleren.


     

Bedrijven en consumenten winkelen steeds vaker online en willen liefst een nog snellere levering. Amazon bedenkt daarom nieuwe manieren om de lat op het gebied van klant- en werknemerservaring te verhogen. Hiertoe werkt de techgigant samen met bedrijven die zich op die gebieden concentreren.

AIIF

De onderneming heeft voor zijn activiteiten de afgelopen twee decennia aanzienlijk geïnvesteerd en geïnnoveerd in technologie van de volgende generatie. Het nieuwe Amazon Industrial Innovation Fund (AIIF) is een van de manieren waarop ze blijft investeren. De onderneming organiseert jaarlijks ook conferenties met innovatieve geesten op het gebied van machine learning, automatisering, robotica en ruimte om nieuwe ideeën te delen in deze snel voortschrijdende domeinen.

Amazin ziet een kans om verder te kijken dan de eigen ervaring en bedrijven. Het bedrijf wil opkomende technologieën ontwikkelen op het gebied van klantafhandeling en logistiek en de toeleveringsketen versterken. Er zijn bedrijven die de nieuwsgierigheid en enthousiasme om uit te vinden, delen. Amazon wil samenwerken om deze technologieën vooruit te helpen. Online winkelen wordt nog belangrijker voor mensen die meer gemak en tijdwinst willen.

Oplossingen

Het Amazon Industrial Innovation Fund zal investeren in bedrijven die oplossingen bedenken die de leveringssnelheid stapsgewijs verhogen en de ervaring van werknemers in magazijnen en logistiek verder verbeteren. Deze industrieën zijn complex. Met zijn schaalgrootte zet Amazon zich in om te investeren in bedrijven die innovatie in opkomende technologieën stimuleren die kunnen helpen de werknemerservaring en veiligheid te verbeteren.

Amazon heeft een geschiedenis van investeren in technologieën binnen zijn activiteiten die werknemers en klanten ondersteunen, zoals kunstmatige intelligentie, robotica en andere geavanceerde technologieën. Enkele verbeteringen uit het verleden zijn onder meer robotarmen die repetitieve taken uitvoeren en nieuwe producten in autonome beweging die kunnen helpen grotere items te vervoeren.

Volgende generatie

Investeren in bedrijven die de volgende generatie industriële innovatie aandrijven, kan impact hebben op gemeenschappen – wereldwijd, regionaal en lokaal. Amazon investeert in bedrijven in de VS en over de hele wereld, aangezien voortdurende investeringen in innovatie een positieve economische impact hebben.

De eerste investeringsronde van het Amazon Industrial Innovation Fund is gericht op draagbare technologie die de veiligheid verbetert in fulfilmentgebouwen en robotica die zijn ontworpen om het leven van mensen aan te vullen en samen te leven.

Foto: Amazon