B&R met Microsoft in industriële AI

Mon Apr 29 2024

04 29

B&R met Microsoft in industriële AI

31/01/2024

Door Ad Spijkers

De bedrijven werken samen om kunstmatige intelligentie in industriële automatiseringssoftware te integreren.


     

De bedrijven werken samen om de integratie van de Azure OpenAI service van Microsoft in de engineering workflows Automation Studio van B&R. Ontwikkelaars kunnen hiermee code voor machinetoepassingen genereren, optimaliseren en annoteren met behulp van intuïtieve aanwijzingen in natuurlijke taal. Als conceptstudie naar AI-ondersteunde innovatie moet Automation Studio Copilot machinebouwers helpen sneller op de markt te komen met oplossingen die innovatiever en betrouwbaarder zijn.

Intuïtieve engineering

In de industrie van de toekomst manoeuvreren door camera's aangestuurde robots en magnetisch zwevende shuttles producten door strak gechoreografeerde processen. Intussen worden terabytes aan data voor analyse naar de cloud gestreamd. Achter de schermen wordt het geheel beheerd door geavanceerde softwareapplicaties die zijn gemaakt met tools zoals Automation Studio.

Traditionele automatiseringstechniek vereist dat veel regels code handmatig worden geschreven en geannoteerd door experts in programmeertalen op hoog niveau. De samenwerking tussen B&R en Microsoft moet daar verandering in brengen. Automation Studio Copilot integreert de krachtige generatieve AI-mogelijkheden van Microsoft Azure OpenAI in het engineeringplatform van B&R. De ontstane softwareomgeving vertaalt aanwijzingen en vragen die in natuurlijke taal worden ingevoerd naar machinecode en tips voor ontwikkelaars.

Potentieel ontsluiten

Door AI ondersteunde automatisering helpt bedrijven flexibiliteit, wendbaarheid en veerkracht te cre:eren bij het aanpakken van de grootste productie-uitdagingen van vandaag. Die variëren van marktonzekerheid en arbeidstekorten tot de toenemende vraag naar productpersonalisatie en inspanningen om slimmer gebruik te maken van energie en grondstoffen.

Door de toegang te vergemakkelijken voor niet-experts en voor organisaties zonder teams van specialisten, brengt Automation Studio Copilot de voordelen van intelligente automatisering voor meer bedrijven dichterbij. Met de oplossing op basis van Azure OpenAI Service hoeven klanten minder tijd te besteden aan coderen en probleemoplossing. Ze kunnen tijd vrijmaken voor creatieve en lonende taken die waarde toevoegen aan het bedrijf.

Kwaliteit en samenwerking

Innovatieve technologieën, steeds kortere tussenpozen opkomen, toenemende complexiteit en snelle en flexibele ontwikkeling vormen een grote uitdaging. De generatieve AI-functies in Automation Studio Copilot bieden machinebouwers en integrators verbeterde mogelijkheden om meerdere disciplines binnen strakke tijdlijnen onder de knie te krijgen. Tegelijkertijd kunnen ze voldoen aan de eisen van betrouwbaarheid, prestaties en kwaliteit.

De door AI gestuurde codegeneratie van de tool is geoptimaliseerd voor IEC 61131-3 Structured Text-programmering. 9Door handmatige codering te vervangen door aanwijzingen in natuurlijke taal, krijgen ontwikkelaars meer tijd om zich te concentreren op het creatief oplossen van problemen. Ook kunnen ze snel prototypen maken, zodat ze snel concurrerender oplossingen kunnen leveren.

Voor bestaande code biedt Automation Studio Copilot door AI gestuurde optimalisatie en annotatie. Lean code met duidelijke structuur en toelichting verbetert de leesbaarheid en stroomlijnt de samenwerking tussen teams. Deze eigenschappen maken ook het onderhoud van toepassingen op de lange termijn eenvoudiger en goedkoper. Door vragen in natuurlijke taal te stellen, hebben gebruikers ook toegang tot begeleiding over hoe ze hun ideeën snel en effectief kunnen implementeren.

Machines beter maken

Toepassingen voor AI in de productie reiken veel verder dan ontwikkeling. Tijdens de productie geven deep learning algoritmen camera's nieuwe mogelijkheden bij het detecteren van defecten. Op de cloud  gebaseerde AI-tools onthullen inzichten die verborgen zijn in productiegegevens. Hierdoor kunnen fabrikant en gebruiker de levensduur van apparatuur verlengen, slimmere ontwerpen creëren en de energie-efficiëntie optimaliseren.

Door de Microsoft Azure OpenAI Service op te nemen in Automation Studio Copilot willen B&R en Microsoft bedrijven de softwareontwikkeling sneller en eenvoudiger dan ooit maken, waardoor hun gebruikers (ingenieurs) zich kunnen concentreren op innovatie.

B&R heeft een Benelux-vestiging in Breda, Microsoft heeft de Nederlandse vestiging opSchiphol

Foto: B&R