Husqvarna investeert in Angsa Robotics

Sun Apr 28 2024

04 28

Husqvarna investeert in Angsa Robotics

15/06/2023

Door Ad Spijkers

Doel is de ontwikkeling en commercialisering van het roboticaplatform voor afvalverzameling te versnellen.


     

Husqvarna Group, producent van elektrische producten voor buitenshuis, investeert 2,5 miljoen euro in Angsa Robotics, een in München gevestigde startup in geautomatiseerde afvalinzameling in groene ruimten. De investering door Husqvarna Ventures, de corporate venture capital tak van de growp, heeft tot doel de ontwikkeling en commercialisering van Angsa's roboticaplatform te versnellen.

Het bedrijf in München ontwikkelt een autonome oplossing die een economische, milieuvriendelijke en AI-adaptieve robot biedt voor afvalinzameling in groene ruimten. Met het vermogen om autonoom te navigeren, obstakels te detecteren en afval te verzamelen, biedt de technologie van Angsa Robotics een kans binnen groenbeheer.

Samenwerking

Husqvarna Ventures ziet potentieel in de oplossing van Angsa Robotics. Door in een vroeg stadium te investeren, kan de Zweedse onderneming bijdragen aan de ontwikkeling van Angsa's technologie en samenwerken rond mogelijke toekomstige productaanbiedingen. De investering sluit aan bij de strategie om nieuwe complementaire robotica-toepassingen te verkennen en tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van commercieel groenbeheer.

Angsa van zijn kant is blij met Husqvarna Ventures als strategische investeerder. De diepgaande kennis van de roboticamarkt van de Zweden, gecombineerd met hun uitgebreide wereldwijde netwerk, zal een grote ondersteuning bieden bij het opschalen van Angra's ontwikkeling en strategie. Door de samenwerking met de Husqvarna Group wil Angsa zijn robotica-platform naar klanten over de hele wereld brengen.

Foto: Angsa Robotics