WoTS brengt drie werelden samen

Tue Oct 08 2024

10 08

WoTS brengt drie werelden samen

18/09/2024

Door Ad Spijkers

Van 24 tot en met 27 september wordt in Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs World of Technology & Science (WoTS) gehouden.


     

Het evenement wordt georganiseerd door de drie samenwerkende brancheorganisaties FHI, Feda en Machevo. Op de beurvloer presenteren ruim 430 bedrijven de belangrijkste innovaties, diensten en oplossingen. Dit maakt de WoTS meer dan een vakbeurs: het is een platform waar mensen met dezelfde interesses en doelen samenkomen. Een bezoek aan de World of Industry, Technology & Science is gratis. U kunt zich hier registreren.

De beursvloer is opgedeeld in drie werelden, die samen vier hallen in beslag nemen:

  • World of Electronics in hal 9 (met een Industry Highway naar hal 11);
  • World of Industry in hal 11 (maakindustrie, OEM, Machinebouw, engineering) en hal 8 (procesindustrie) met een Lab Highway naar hal 7;
  • World of Laboratory in hal 7.

De World of Industry, Technology & Science is dé plek om nieuwe innovaties te ontdekken. De meest innovatieve producten en diensten dingen mee naar de High Tech Trophy voor technologische noviteiten. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en de nominaties krijgen een plekje in de High Tech Trophy galerij op de beursvloer. Daar bepalen de bezoekers wie er met de prijs vandoor gaat door hun stem uit te brengen. Stemmen kan tijdens een beursbezoek.

Drie werelden

De World of Industry biedt een totaalaanbod aan exposanten uit de procesindustrie (hal 8), maakindustrie, machinebouw, OEM en engineering (hal 11). Op de beursvloer zijn de laatste oplossingen voor de industriële sector te vinden. In het seminarprogramma is er aandacht voor voedselveiligheid, autonoom bedrijf, energietransitie, duurzaamheid en circulariteit in de procesindustrie, cybersecurity, aandrijftechniek en robotisering.

In de World of Electronics (hal 9) vindt de bezoeker ontwikkelaars, leveranciers, installateurs en systeemintegrators uit de industriële elektronica branche. Hij of zij kan een bezoek brengen aan de themapaviljoens of lezingen volgen over kunstmatige intelligentie, embedded software, circulair en duurzaam ontwikkelen en (Industrial) Internet of Things. Daarnaast kunnen op de beursvloer bezoekers de verschillende onderdelen en componenten verzamelen voor de beursgadget. Dit jaar is het de omgevingsmonitor, een draagbaar meetstation dat belangrijke parameters in de omgeving weergeeft, zoals temperatuur, vocht, geluid en vervuilende stoffen.

De World of Laboratory (hal 7) brengt alle relevante onderwerpen voor laboratoria in industrie, gezondheidszorg en onderzoek samen. De exposanten informeren bezoekers over de nieuwste oplossingen, van inrichting en apparatuur tot analytische instrumenten en chemicaliën. Het programma van seminars, workshops en X-peditions is samengesteld om te inspireren én praktische tips mee te geven. Er zijn lezingen en workshops over kwaliteit, veiligheid, analysetechnieken, duurzaamheid en sample management.

Seminar robotisering

Zoals gebruikelijk tijdens een hedendaagse beurs is er een uitgebreid programma lezingen. Op de eerste dag (24 september) vindt van 11:00 u tot 12:30 u in de Feringa Seminarzaal in hal 11 een seminar plaats over robotisering. Hellebrekers, Bosch Rexroth en Weidmüller bespreken de toepassingen en uitdagingen van robotisering in de industrie vanuit drie verschillende invalshoeken. Het seminar begint met system integrator Hellebrekers. Dit bedrijf belicht het voortraject en de uitdagingen. Vervolgens stapt Bosch Rexroth op het podium en geeft inzicht aan de hand van cobots. Met dank aan Weidmüller sluit het seminar af met een eindgebruiker.

Foto: archieffoto