DHL implementeert 2000 Locus pickrobots

Mon Aug 15 2022

08 15

DHL implementeert 2000 Locus pickrobots

10/06/2021

Door Ad Spijkers

Logistiek dienstverlener DHL wil eind 2021 tweeduizend pickrobots van het Amerikaanse Locus Robotics implementeren.


     

DHL Supply Chain, de afdeling contractlogistiek binnen de Deutsche Post DHL Group, heeft een raamovereenkomst aangekondigd om de samenwerking met Locus Robotics Wilmington (Massachusetts) uit te breiden. Eerdere investeringen in de pickrobots van deze fabrtikant zijn effectief gebleken in commercieel geschaalde operaties. De raam overeenkomst zal de bredere strategie van DHL voor versnelde digitalisering versterken.

Tot en met 2022 Wil DHL tot tweeduizend assistentierobots afnemen, waarmee het verreweg de grootste klant van Locus Robotics wereldwijd is. De pickrobots worden meestal gebruikt in e-commerce of consumentenmagazijnen om te helpen bij het verzamelen en aanvullen van de voorraad. Hierdoor wordt de efficiëntie verhoogd en worden leveringsprocessen versneld.

Het is voor de logistiek dienstverlener vooral belangrijk om de toeleverketens consequent te optimaliseren. Assistent pickrobots zijn in dit opzicht effectief – DHL heeft al meer dan vijfhonderd hulpjes in industrieel gebruik in magazijnen in de VS, Europa en het VK. In de loop van 2021 komen er nog eens vijfhonderd robots bij op in totaal meer dan twintig locaties. Er zijn nog meer locaties geïdentificeerd met concrete implementatie-roadmaps voor de resterende robots die DHL in 2022 zal inzetten. Het algehele potentieel voor assisterende pickrobots in de magazijnen is nog veel groter.

Digitalisering

Het verder implementeren van deze robots is een stap in de versnelde digitaliseringsstrategie van DHL Supply Chain. Orderverzamelrobots helpen de tijd voor het manoeuvreren van handbediende karren door magazijnen te verminderen. Ook verminderen ze de fysieke belasting van werknemers en verhogen ze de pickefficiëntie.

Assisterende pickrobots tonen afbeeldingen van te picken goederen, berekenen optimale navigatieroutes en verminderen de benodigde trainingstijd. Ze kunnen ook snel worden geïntegreerd in het magazijnsysteem via de Robotics Hub van DHL Supply Chain. Bovendien bieden de robots tijdens piekperiodes een optimale oplossing voor capaciteitsuitbreiding.

De Covid-19 pandemie heeft de trend van e-commerce versneld, waardoor het arbeidsintensieve pickproces in distributiecentra en magazijnen een nog grotere en crucialere rol speelt bij het voldoen aan de eisen van klanten. De trend versnelde de introductie van nieuwe technologieën en automatisering in verschillende industrieën, maar vooral in warehousing. Het heeft ook laten zien hoe de 'toeleverketens van de toekomst' eruit kunnen zien en dat de wereld zich snel moet aanpassen aan nieuwe uitdagingen.

DHL Supply Chain evalueert voortdurend welke technologieën hun weg naar de magazijnen zullen vinden om de processen verder te optimaliseren. Behalve tastbare robotoplossingen vertrouwt DHL Supply Chain op software en oplossingen die real-time informatie kunnen verstrekken over de status van het wereldwijde logistieke netwerk van klanten.

Foto: Locus Robotics