Eerste lab voor robot cyberbeveiliging

Mon Nov 28 2022

11 28

Eerste lab voor robot cyberbeveiliging

30/09/2021

Door Ad Spijkers

CS4R lab is gezamenlijk initiatief van Alias Robotics en Telefónica Tech.


     

De Spaanse bedrijven Alias Robotics en Telefónica Tech lanceerden recentelijk 's werelds eerste laboratorium dat uitsluitend gewijd is aan innovatie. De lancering van dit lab, CS4R (genoemd naar de Cyber Security For Robots-initiatieven), maakt deel uit van het commerciële partnerschap van Alias Robotics en Telefónica Tech om robotcyberbescherming naar de toonaangevende industriële spelers in Europa te brengen. Het laboratorium is ondergebracht in de Wayra Innovation Hub in München. De stad is een strategisch Europees knooppunt voor beide Spaanse bedrijven.

CS4R

Het CS4R laboratorium zal Alias Robotics in staat stellen de leiding te nemen in de snelgroeiende sector van cyberbeveiliging voor robots, om potentiële lokale klanten te benaderen en, uiteindelijk, om bedrijven te blijven helpen om de volgende digitale golf veilig tegemoet te treden en de bedrijfscontinuïteit te verzekeren.

Het CS4R-laboratorium zal beide bedrijven in staat stellen een belangrijke rol te spelen in de cyberbeveiliging voor robots. Van hieruit kunnen de bedrijven potentiële lokale klanten benaderen en uiteindelijk blijven helpen om de volgende digitale golf veilig het hoofd te bieden.

Alias Robotics zal er zijn paradepaardje, het Robot Immune System (RIS), demonstreren en testen. Dit is een geavanceerde softwareoplossing die bedreigingen voor robots detecteert, voorkomt, beschermt en erover rapporteert. In het lab zullen verschillende robots worden getoond die veel in de industrie worden gebruikt, zoals collaboratieve robots, industriële robots en mobiele robotplatforms. Tot de momenteel beschikbare robots behoren veel van de industriële toppers, maar er zullen er meer komen.

Cyber security noodzaak

In een omgeving waar het gebruik van industriële robots steeds meer ingeburgerd is, blijft Alias Robotics zich positioneren als pionier op het gebied van cyber veiligheid voor robots. Het bedrijf in werkt samen met zijn klanten omhen te beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen. Strategisch partner Telefónica Tech biedt extra waarde aan de beveiligingsoplossingen.

Volgens Alias Robotics zal de fabriek van de toekomst een ruimte zijn waar alle apparaten met elkaar verbonden zijn en waar mensen en robots nauw samenwerken op de werkplek. Reden voor steeds meer klanten om hun cyberbeveiligingshouding voor robots te verbeteren. Volgens het World Economic Forum zullen mensen en machines in 2025 naar verwachting het werk gelijk verdelen- en wordt cybersecurity noodzaak.

Volgens Telefónica Tech ondergaat de industrie een digitaal transformatieproces waarbij alle systemen, inclusief robots, de meest geavanceerde beveiligingsmechanismen moeten bevatten. Cyber beveiliging voor robots helpt bedrijven productieonderbrekingen als gevolg van aanvallen te voorkomen, wat kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen en reputatieschade.

Foto: Alias Robotics