AI robothond versnelt dataverwerking

Tue Mar 19 2024

03 19

AI robothond versnelt dataverwerking

27/10/2021

Door Ad Spijkers

Boston Dynamics en IBM Consulting werken samen in Mobile Edge Analytics.

 


     

De vraag naar door kunstmatige intelligentie (AI) gestuurde robotica in productie- en magazijnomgevingen neemt toe. Robotica moet organisaties helpen met data en analyses die problemen real-time identificeren, de besluitvorming verbeteren en taken efficiënter uitvoeren. Maar om de echte voordelen te ervaren, hebben is AI nodig die zo dicht mogelijk bij de oorsprong van de data ligt.

Samenwerking

De meeste edge- en IoT-apparaten stationair en inflexibel zijn en vaak niet kunnen reageren op snel veranderende omgevingen. Om deze uitdaging aan te gaan, hebben IBM en Boston Dynamics een alliantie aangekondigd die gericht is op het leveren van data-analyse. Ze willen hiermee industriële bedrijven helpen de veiligheid van werknemers te verbeteren, hun activiteiten op de werkvloer activiteiten te optimaliseren en de onderhoudsproductiviteit te verhogen.

IBM Consulting zal edge payloads ontwikkelen en die integreren met Spot, de mobiele robot van Boston Dynamics. Beide bedrijven veranderen Spot daarmee in een intelligent roaming edge apparaat waarmee personeel meer flexibiliteit krijgt om hun apparatuur te inspecteren en te bewaken met dynamische detectie.

Praktijktest

National Grid, een elektriciteits- en gasbedrijf dat Massachusetts en New York bedient, heeft de nieuwe technologie getest. Spot is al begonnen met het uitvoeren van regelmatige autonome inspecties op National Grid-locaties. De integratie van geavanceerde AI van IBM voegt een nieuwe laag bruikbare intelligentie toe. Data worden verwerkt tot zinvolle inzichten om snellere responstijden mogelijk te maken wanneer een probleem wordt gedetecteerd.

De praktijktesten omvatten een thermovisuele analyse van inspectiedata die door de robothond zijn verzameld. De analyse moet helpen bij het identificeren van hotspots en andere problemen met componenten in verdeelstations die, als ze niet worden gecorrigeerd, ernstige apparatuurstoringen en stroomuitval kunnen veroorzaken. National Grid streeft ernaar om edge-gegevensverwerking te gebruiken om problemen onmiddellijk te detecteren en onderhoudspersoneel automatisch op de hoogte te stellen, zelfs voordat de robot zijn ronde voltooit.

Mogelijkheden

Personeel van de industriële bedrijven kan op verschillende belangrijke manieren profiteren van de samenwerking tussen Boston Dynamics en IBM. Ten eerste is de mobiele robot ontworpen om veiligheidsproblemen voor inspecteurs aan te pakken voor inspecties in moeilijk bereikbare of gevaarlijke gebieden.

Vervolgens voorziet het operations managers van bijna real-time inzichten over de gezondheid van apparatuur, zodat ze acties kunnen initiëren die de functionaliteit en beschikbaarheid van de apparatuur verbeteren. Ten slotte betekent de toegenomen productiviteit dat gebruikers minder tijd hoeven te besteden aan basisinspectierondes. In plaats daarvan kan Spot consistent en regelmatig inspecties uitvoeren, waardoor het team zich kan concentreren op waardevoller werk.

De nieuwe detectiemogelijkheden moeten over meerdere locaties en veel soorten apparatuur kunnen worden geschaald. Hiervoor zal IBM zijn tools en expertise op het gebied van edge, 5G, security en hybrid cloud inzetten. De sleutel tot schaalvergroting is ook de integratie met systemen voor activabeheer van klanten, zoals de IBM Maximo Application Suite, die bedrijven helpt bij het bewaken, beheren en onderhouden van hun activa.

Foto:IBM