ABB's nieuwe generatie automatisering

Mon Aug 15 2022

08 15

ABB's nieuwe generatie automatisering

27/06/2022

Door Ad Spijkers

De merknaam OmniVance omvat gestandaardiseerde, gebruiksklare applicatiecellen voor de volgende generatie modulaire productie, eenvoudige programmering en set-up.


     

De robotfabrikant wordt geconfronteerd met een ongekend tekort aan geschoolde arbeidskrachten, naast wereldwijde onzekerheid en veranderende consumenteneisen. Hij speelt hierop in met robotica- en softwareoplossingen intelligentere, meer aanpasbare, mobielere en gebruiksvriendelijkere technologie om klanten voor te bereiden op de toekomst.

Op Automatica 2022 lanceerde ABB Robotics nieuwe oplossingen onder de nieuwe merknaam OmniVance: de FlexArc Compact Cell, de Machining Cell and Software (foto) en de Flexloader M.

OmniVance

De OmniVance toepassingscellen zijn gebouwd met robots, controllers, software en andere randcomponenten. Het zijn kant-en-klare modulaire oplossingen die eenvoudig in productielijnen kunnen worden geïntegreerd. Met de mogelijkheid om kleinere batches te ondersteunen, voldoen ze aan de groeiende vraag naar productieoplossingen met een laag volume en een hoge mix, terwijl ze gemakkelijk reageren op veranderende productiebehoeften.

Beide producten maken deel uit van de strategie van ABB om flexibele productiecellen en software te leveren die snel kunnen schakelen tussen verschillende producttypes en eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met autonome mobiele robots (AMR).

ABB brengt alle gestandaardiseerde applicatiecellen samen binnen OmniVance. Gesteund door meer dan vijftig jaar expertise in robotautomatisering, zijn de OmniVance cellen uitgerust met nieuwe software die de integratie versnelt en tegelijkertijd meer flexibiliteit en efficiëntie mogelijk maakt.

Cellen

OmniVance FlexArc Compact bespaart ruimte en biedt meer flexibiliteit voor lastoepassingen met de kleinste voetafdruk in zijn klasse. De cel kan ook eenvoudig worden geïntegreerd met AMR's, terwijl er maximaal vier vaste robots aan de cel kunnen worden toegevoegd om de productiecapaciteit te vergroten zonder dat de structuur hoeft te worden gewijzigd.

De OmniVance Machining Cell en Machining Software zorgen voor meer flexibiliteit en eenvoud in een reeks toepassingen, waaronder schuren, polijsten, snijden en oppervlakteafwerking. De cellen kunnen tot acht verschillende toepassingen in een enkele cel uit te voeren. De nieuwe technologie kan tot 20.000 u werken in zware omstandigheden zonder dat onderhoud nodig is. Door de insteltijd met 92% te verminderen, biedt de nieuwe Machining Software automatische kalibratie en padafstemming in één tool, waardoor de kalibratietijd wordt teruggebracht tot 10 min.

Een derde cel is de OmniVance FlexLoader M, die kan worden met een AMR-oplossing voor machineonderhoud. In de cel worden onderdelen die zijn gedetecteerd met behulp van AI enabled vision geselecteerd en afgehandeld door een IRB 2600-robot. Het display laat zien hoe autonome mobiele robotica nieuwe mogelijkheden biedt voor meer snelheid, flexibiliteit en productiviteit in productieprocessen door onderdelen te vervoeren waar en wanneer ze nodig zijn.

Foto: ABB