Precisiebeurs is toe aan 21e editie

Fri Apr 19 2024

04 19

Precisiebeurs is toe aan 21e editie

26/10/2022

Door Ad Spijkers

Precisietechnologie is een van de fundamenten voor de Nederlandse kennis- en innovatie-economie.


     

De vraag naar nog nauwkeuriger en kleiner meten, produceren en construeren stijgt al jaren onverminderd. Het gaat inmiddels al niet meer om micrometers (10-6 m) maar om nanomeers (10-9 m) en picometers (10-12 m). Producten en technologieën worden bovendien steeds complexer en slimmer. Precisietechnologie is uitgegroeid tot dé stabiele basis van vele apparaten en componenten om ons heen. Niet voor niets vormt precisietechnologie een van de fundamenten voor de Nederlandse kennis- en innovatie-economie.

Samenwerking en kennisoverdracht

De Precisiebeurs is de belangrijkste vakbeurs in de Benelux voor de gehele precisietechnologie waardeketen. Dat gaat van mechatronica engineering & systemen, metrologie, vacuüm & reinheid, microprocessing, motion control, lasers en fotonica tot en met productie voor hoge nauwkeurigheid. De vakbeurs wordt georganiseerd door Mikrocentrum en op 16 en 17 november gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

De samenwerkingen van de Precisiebeurs met Big Science projecten, maar ook met grote internationale OEM's hebben voor een groot aantal opdrachten aan het bedrijfsleven gezorgd en doen dat nog steeds. De grens van precisietechnologie is echter nog lang niet bereikt. Ontmoeten, samenwerken en kennisdelen zijn onmisbaar om mee te gaan in snelle technologische ontwikkelingen.

Tijdens de 21e editie ontmoet de bezoeker de top vanuit het bedrijfsleven, opleidingsinstituten, overheidsinstanties, technische universiteiten en incubatorprogramma’s. Twee dagen is er aandacht voor een breed scala aan oplossingen binnen de volgende thema's.

Programma

Op de beursvloer staan ruim 300 exposanten, maar traditiegetrouw delen ze de laatste ontwikkelingen ook in het lezingenprogramma en tijdens de Meet & Match:

  • netwerkborrels
  • ruim vijftig lezingen in parallelle streams
  • Big Science congresprogramma
  • internationale Meet & Match door Enterprise Europe Network
  • congres European Society for Precision Engineering and Nanotechnology (EUSPEN)
  • uitreiking Awards door Dutch Society for Precision Engineering (DSPE)
  • netwerkarena met paneldiscussies, pitches, expert sessions
  • arena met universiteiten, hogescholen, start-ups & kennisinstellingen

Deze editie is er ook speciale aandacht voor jong talent. Studenten(teams) en start-ups presenteren in het Young Talent Program op beide dagen in korte pitches en posterpresentaties hun innovatieve projecten.

De toegang voor bezoekers is gratis; u kunt zich hier vooraf registreren. Parkeren bij de Brabanthallen is helaas niet gratis, dat kost u € 10,00 aan de uitrijkaartenautomaat. De wandeling van het station naar de Brabanthallen (± 15 minuten) is wel gratis.

Foto: Mikrocentrum