High end IP69K PC voor autonome voertuigen

Sat Mar 02 2024

03 02

High end IP69K PC voor autonome voertuigen

06/04/2021

Door Ad Spijkers

B&R, onderdeel van ABB, voegt een high-end PC toe aan het portfolio voor mobiele automatisering.


     

De nieuwe PC biedt aanzienlijk meer rekenkracht en geheugen dan gangbare computers voor deze sector. , waardoor hij voldoende middelen heeft om autonome functies voor landbouw- en bouwvoertuigen of zelfrijdende transportsystemen te implementeren.

Deze PC is speciaal ontworpen om te presteren in veeleisende omgevingen. De temperatuur van de behuizing kan tussen -40°C en + 85° C liggen. De PC is ook goed bestand tegen schokken en trillingen.

IP9K computer

In de IP69K-behuizing van de mobiele PC zit een krachtige Intel Core i7-processor. De computer heeft ook 16 GB RAM en 480 GB flash-geheugen, waardoor hij geschikt is voor applicaties die rekenintensief zijn of grotere hoeveelheden data vereisen. De rekenkracht is nodig voor taken zoals nauwkeurige routeplanning in autonome landbouw- of wegenbouwvoertuigen. Efficiëntere nauwkeurigere voertuigen leveren een hogere opbrengst op.

De prestaties van de PC maken hem geschikt voor slimme machines die met elkaar communiceren, bijvoorbeeld tractoren en volgwagens. De computer is ook heel geschikt voor verwerken van data en deze naar de cloud te sturen. Trekkers en werktuigen kunnen de oogstefficiëntie optimaliseren, bijvoorbeeld door informatie uit te wisselen zoals snelheid en laadvermogen. B&R ondersteunt gevestigde communicatieprotocollen zoals OPC UA en MQTT.

B&R heeft een Benelux-vestiging in Breda, B&R Industrial Automation.

Foto: B&R