Fleet management software voor robots

Mon Apr 29 2024

04 29

Fleet management software voor robots

19/02/2024

Door Ad Spijkers

Boston Dynamics ontwikkelt software om meer inzicht en controle over het robotpark te geven.


     

In elke branche zien we voorbeelden van toepassingen van kunstmatige intelligentie die hun branchegenoten overtreffen. Tegelijkertijd doen bedrijven grote investeringen in digitale transformatie. Maar AI is afhankelijk van betrouwbare gegevens, die veel bedrijven moeilijk kunnen verzamelen. Hierdoor blijven hun meest waardevolle hulpbronnen onbenut en wordt hun digitale transformatie beperkt.

Inspectie

Industriële inspectie is de ontbrekende schakel. Grote partijen op het gebied van productie, natuurlijke hulpbronnen, energie en nutsvoorzieningen gebruiken robots om data van betere kwaliteit en grotere hoeveelheden te verzamelen. De vierbenige Spot van Boston Dynamics wordt over de hele wereld ingezet om deze uitdaging aan te gaan.

De nieuwe software helpt onderhoudsteams de kracht van AI te benutten met nieuwe softwaremogelijkheden en verbeteringen aan Spot. De robotfabrikant heeft zijn aanbod uitgebreid om bedrijven met groeiende robotvloten te ondersteunen. Meer controle over de robotoperaties biedt meer inzicht in de operaties en meer flexibiliteit op het gebied van data-analyse.

Software voor robotparkbeheer

Orbit is het nieuwe portaal van de onderneming voor het beheren van activa-intensieve bedrijven in real-time en met voorspellende intelligentie. De software biedt een nieuwe reeks mogelijkheden voor robotparkbeheer en zal het ecosysteem van Boston Dynamics robots verenigen, te beginnen met Spot.

Orbit voegt het digitale bij het fysieke: er wordt real-time informatie over robots en inspecties over een fabriekstekening heen gelegd. De gebruiker kan live robotlocaties, actieve missies en inspectiewaarschuwingen bekijken binnen de visuele context van zizjn terrein. Operators kunnen plattegronden gebruiken om missies te volgen en te wijzigen.

Een krachtige nieuwe functie is de mogelijkheid om opnames samen te voegen met gedeelde referenties. Dit betekent dat grote, complexe locaties gedurende meerdere dagen in afzonderlijke sessies kunnen worden opgenomen, zelfs met veel robots tegelijk. In een later stadium kunnen de opnames worden samengevoegd tot één samenhangende kaart in Orbit. Voor de eerste plattegrond is een alleen tekening als JPEG-, PNG- of PDF-bestand nodig.

Cloud en lokaal

Orbit is beschikbaar als cloud-aanbod en kan worden geïntegreerd met bestaande WiFi-, LTE- of mobiele verbinding met Spot, waardoor er geen netwerkhardware meer nodig is. Site Hub is nog steeds beschikbaar voor installatie op locatie. Momenteel is Orbit alleen beschikbaar in de cloud voor Noord-Amerikaanse klanten, binnenkort komen meer regio's beschikbaar. SiteHub is overal beschikbaar.

Orbit verbetert de manier waarop waarschuwingen worden weergegeven en gedeeld, zodat belanghebbenden efficiëntere en beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Gebruikers kunnen inspectiewaarschuwingen live en rechtstreeks vanaf de startpagina volgen. Met slechts één klik zien ze een diepere analyse van thermische, akoestische en visuele afwijkingen. Om er zeker van te zijn dat de gebruiker niets mist, kan hij de instellingen voor e-mailmeldingen aanpassen op relevantie of ernst, zodat hij op elk apparaat de updates ontvangt die u echt nodig heeft. Een alert is immers alleen waardevol als deze tijdig de juiste mensen bereikt met relevante informatie.

Foto: Boston Dynamics