Fuji demonstreert AMR voor detailhandel

Fri Apr 26 2024

04 26

Fuji demonstreert AMR voor detailhandel

23/12/2022

Door Ad Spijkers

De autonome mobiele robot verplaatst artikelen buiten kantooruren automatisch van het magazijn naar de stellingruimte.


     

Fuji Corporation heeft zijn jarenlange ervaring in robotica en automatisering gebruikt om een oplossing te ontwikkelen voor het automatisch verplaatsen van platforms op wielen in winkels. De oplossing kan meerdere soorten bestaande karren aan die doorgaans in winkels worden gebruikt en vereist geen wijzigingen aan de bestaande winkellay-out of infrastructuur. Om de bruikbaarheid en mogelijkheden van de robot te evalueren, begonnen in juli dit jaar tests in geselecteerde winkels van Cainz, een vooraanstaande keten van meubels, huishoudelijke en doe-het-zelf artikelen in Japan.

Nachtploeg

In de detailhandel worden regelmatig goederen vanuit distributiecentra aan winkels geleverd. Er worden momenteel verschillende technologieën ontwikkeld die beloven deze distributie te automatiseren, zoals zelfrijdende vrachtwagens. Maar zodra goederen in de winkel aankomen, is veel handwerk nodig om de goederen helemaal naar de schappen te krijgen. Retailers willen graag dat hun personeel zich richt op activiteiten die echt bijdragen aan de winkelervaring van de klant.

Dit is waar de oplossing van Fuji om de hoek komt kijken. Door het verplaatsen van karren naar de schappen te automatiseren en dit buiten kantooruren te doen, is het personeel vrij om de klantervaring te verbeteren. Zodra tags aan de karren zijn toegevoegd, kan de robot ze automatisch herkennen en de goederen verplaatsen naar waar ze in de winkel nodig zijn. Door na werktijd in het donker te werken, wordt de productiviteit maximaal verbeterd.

Fuji

Fuji Corporation is actief in de ontwikkeling, fabricage en verkoop van systemen voor elektronische componenten en werktuigmachines. Sinds de oprichting in 1959 heeft het bedrijf voortdurend zijn robotica- en automatiseringstechnologie ontwikkeld om bij te dragen aan een betere toekomst. Fuji zal zijn robottechnologie toepassen op gebieden zoals productie, logistiek en gezondheidszorg, het leven van mensen verrijken en nieuwe waarde toevoegen de samenleving. Het Europees hoofdkantoor van Fuji Robotics is gevestigd in Düsseldorf.

Foto: Fuji