Interpack 2023 is helemaal volgeboekt

Thu Mar 28 2024

03 28

Interpack 2023 is helemaal volgeboekt

16/02/2023

Door Ad Spijkers

Na zes jaar en een gedwongen afwezigheid tijdens de pandemie is Interpack in Düsseldorf weer helemaal terug.


     

Van 4 tot 10 mei 2023 wordt Düsseldorf 's werelds grootste vakbeurs voor de verpakkingsindustrie en aanverwante procesindustrieën gehouden. Na zes jaar afwezigheid staat de branche te popelen om weer persoonlijk contacten te kunnen leggen en onderhoud. Interpack 2023 was al in een vroeg stadium helemaal volgeboekt, inclusief een tijdelijke extra hal. Wie hoopt nog te kunnen deelnemen, komt op de wachtlijst.

Stappen maken

Tijdens Interpack zullen de beurshallen van Messe Düsseldorf veranderen in een platform voor de wereldwijde verpakkingsindustrie. Achttien hallen, gerichte tentoonstellingsruimtes, een nieuwe beursformule en forums demonstreren het innovatieve vermogen van de branche. Ongeveer 2.700 exposanten van over de hele wereld presenteren technologie- en verpakkingstrends uit de hele waardeketen. Zes jaar en een gedwongen afwezigheid tijdens de pandemie zijn goed voor een veelheid aan nieuwe ontwikkelingen op de markt.

Interpack toont de invloed aan die megatrends zoals connectiviteit, veiligheid en duurzaamheid hebben op de toekomst van de continu evoluerende verpakkingsindustrie. Schaarste aan hulpbronnen en verstoorde toeleveringsketens stellen de industrie voor grote uitdagingen. Tegelijkertijd bieden een toenemende vraag, nieuwe technologie en een groeiend bewustzijn van duurzaamheid de branche kansen bieden om grote stappen voorwaarts te maken.

Nieuwe indeling

Met het vernieuwde elan in de branche komt de beursorganisatie met een vernieuwd beursconcept. Bezoekers uit de voedingsmiddelenindustrie vinden op Interpack 2023 alles op één plek. Hetzelfde geldt voor bezoekers uit de dranken-, zoetwaren-, bakkerij-, farma-, cosmetica-, non-food- en industriële goederenindustrie. Deze indeling is mogelijk gemaakt door een nieuw concept voor de beurshallen, dat komend jaar voor het eerst wordt doorgevoerd.

Ook de andere speerpunten van de tentoonstelling, te weten verpakkingsmaterialen en verpakkingsgoederen, machines voor het labelen en markeren, productie van verpakkingsmateriaal en geïntegreerde bedrukte verpakkingen, worden in hun eigen hallen samengebracht. Ook exposanten van de bijbehorende leveranciersbeurs 'Components' krijgen hun eigen hal. Zo wordt de oriëntatie voor bezoekers geoptimaliseerd, waardoor bezoeken beter kunnen worden gepland.

De halindeling is nu als volgt:

  • hallen 1, 3 en 4: processen en machines voor het verpakken van zoetwaren en bakkerijproducten
  • hallen 5, 6, 11 en 14E idem voor voedingsmiddelen, dranken en non-foodproducten
  • hallen 15-17: universele oplossingen voor farmaceutische bedrijven
  • hallen 7 en 7a, 8a, 9 en 10: verpakkingsmaterialen en verpakkingen
  • hallen 8a en 8b: machines voor etikettering en markeertechniek
  • hal 18: Components.

Nevenprogramma

Interpack breidt het bijbehorende programma steeds verder uit. Er zijn plannen voor verschillende speciale shows en forums. Zo zorgen speciale themadagen ervoor dat bezoekers gerichte informatie krijgen. Interpack wil hiermee antwoorden geven op actuele uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie. Het evenement zal specifiek gericht zijn op de thema's circulaire economie, hulpbronnenbeheer, digitale technologie en productveiligheid.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de vakbeurs en bij de Nederlandse vertegenwoordiging, Fairwise in Den Haag.

Foto: Messe Düsseldorf