Smart Robotics brengt Smart Fashion Picker

Fri Apr 26 2024

04 26

Smart Robotics brengt Smart Fashion Picker

23/08/2022

Door Ad Spijkers

De pick & place-cobot voor de mode-industrie maakt item-picking in magazijnen efficiënter.


     

Smart Robotics in Best, specialist in pick-automatisering als service voor magazijnen en logistieke processen, lanceert zijn nieuwste cobot: de Smart Fashion Picker. De betrouwbaarheid van de cobot en het vermogen om continu te draaien, zorgem voor een snellere terugverdientijd. Ook komt de nieuwe oplossing tegemoet aan de arbeidscrisis in de logistiek en verbeterd ze de fysieke en mentale gezondheid van magazijnmedewerkers.

De lancering komt voort uit het idee dat de magazijnsector vrij laat is met automatisering, vergeleken met andere industrieën, en nu kijkt naar een snelle overgang naar moderne processen. Transformatie is nodig omdat de efficiëntie van het picken van stukken in magazijnen een sleutelrol speelt bij het creëren van een soepel verloop van de te volgen logistiek.

Smart picker

De naam van de Smart Fashion Picker is afgeleid van zijn functie. De cobot kan een grote verscheidenheid aan modeartikelen, die in een beschermende verpakking worden geplaatst, rechtstreeks uit een kar of prullenbak plukken. De vision-sensoren, bewegings- en taakplanningsalgoritmen helpen de cobot om te berekenen wat hij vervolgens moet kiezen. Ook bepalen ze hoe de robot het item nauwkeurig in de volgende bak moet pakken en plaatsen. Ook kan de cobot gemakkelijk detecteren wanneer de bak leeg of gevuld is.

De implementatie bij de eerste klanten heeft bewezen dat de pick-cobot stabiele, betrouwbare prestaties levert, met de doorvoer die nodig is in een magazijn. Ook kan de Smart Fashion Picker omgaan met de vaak veranderende grote productreeksen die typisch zijn voor de industrie. Dit product is een belangrijke stap in het masterplan van de onderneming om repetitief en schadelijk werk in magazijnen over de hele wereld te verminderen.

Slim picken

Artikelen picken in magazijnen is een repetitief proces dat belastend is voor de mensen die artikelen handmatig picken en plaatsen. De cobot kan items verwerken in een tempo dat overeenkomt met menselijke pickers en vereist weinig toezicht. Het systeem zorgt voor een betrouwbare en ononderbroken werking en vereist geen speciale training van de operators. Ook kan de cobot veilig worden beheerd door mensen van alle vaardigheidsniveaus.

Daarnaast kan de Smart Fashion Picker zich slimmer aanpassen aan veranderende omstandigheden eromheen, zoals veranderingen in het assortiment, hoe de cobot omgaat met mensen die eromheen bewegen, etc. Hierdoor kan de cobot opereren in de dagelijkse praktijk van magazijnen, in plaats van een vooraf gedefinieerde, gecodeerde omgeving.

Smart Robotics ontwikkelt sinds 2017 picking-applicaties op basis van cobots en verwacht dat de Smart Fashion Picker zal bijdragen aan een betrouwbaardere capaciteit in veeleisende logistiek. Deze lancering past in de continuïteit van het bedrijf om zijn cobotontwerpen te verbeteren.

Foto: Smart Robotics