Continental bouwt eigen mobiele robot

Tue Apr 23 2024

04 23

Continental bouwt eigen mobiele robot

08/04/2022

Door Ad Spijkers

Het technologiebedrijf vond op de markt geen AMR die aan de eisen voldeed.


     

Technologiebedrijf Continental toont de in eigen huis ontwikkelde autonome mobiele robot op de vakbeurs LogiMAT (31 mei tot 2 juni 2022 in Stuttgart). Onder de slogan 'Shaping the Future of Intralogistics' toont het bedrijf nieuwe oplossingen op het gebied van AMR's, evenals banden, digitale oplossingen en oplossingen voor materiaalstroomtechnologie.

Continental is veel meer dan fabrikant van banden en aandrijfriemen. Het levert complete modules en subassemblies voor de automobielindustrie en oplossingen voor industriële productie. Met het brede aanbod ter ondersteuning van de intralogistieke industrie helpt het bedrijf zijn klanten om geschikte nieuwe technologieën snel en effectief in hun producten te integreren en zo hun toegevoegde waarde te vergroten.

Mobiele robot

Continental ontwierp het zelf ontwikkelde autonome voertuig aanvankelijk uit eigenbelang. Ingenieurs van het bedrijf konden op de markt geen geschikte oplossing vinden om de materiaalstroom en handling van zware productcomponenten in hun eigen fabrieken efficiënter te maken. De op maat gemaakte robotica-oplossing wordt momenteel geïntegreerd in de dagelijkse productie in de fabrieken voor hydraulische remsystemen in Slowakije en China. De intelligente transportrobot zal dit jaar ook in serie worden geproduceerd voor externe klanten.

De AMR automatiseert de materiaalstroom in productie-installaties, magazijnen en logistieke centra. Het robuuste voertuig is uitgerust met beproefde technologieën: lidar-sensoren voor 360° detectie van de omgeving, 3D-camerasystemen, intelligente software en een optionele ultrabreedbandzender voor exacte live-tracking van de AMR in het wagenparknetwerk. Het voertuig voert zelfstandig transportopdrachten uit, kan obstakels ontwijken en alternatieve routes berekenen. Een optioneel wagenparkbeheer kan een grotere vloot van AMR coördineren.

Rondom zicht

Op LogiMAT toont Continental ook een digitaal camerasysteem, in eerste instantie bedoeld voor vrachtverkeer. Wie met een vrachtwagen (of ander voertuig) door een hal rijdt, kan niet overal ogen hebben. Toch moeten ongevallen worden voorkomen. Het is belangrijk om anderen Ook aanrijdingen met stellingen kunnen hoge materiële schade veroorzaken.

Het digitale camerasysteem ProViu 360 biedt de chauffeur een vogelvlucht van zijn machine. Daarnaast worden in totaal vier 1,3 megapixel camera's gebruikt en leveren beelden in HD-resolutie, weergegeven op een 10-inch HD-touchscreen. In samenwerking met klanten kunnen de ingenieurs van het bedrijf systemen en specifieke functies ontwikkelen op basis van het ProViu 360-systeem.

Zo zijn er speciale toepassingen mogelijk die alleen bij bepaalde modellen in een portfolio nodig zijn. Behalve verschillende waarschuwingsfuncties omvat de ontwikkelingsagenda ook de sensorfusie van camera- en radarinformatie of het weergeven van augmented reality-inhoud.

Foto: Continental