Teradyne voegt MiR en AutoGuide samen

Sat Dec 21 2024

12 21

Teradyne voegt MiR en AutoGuide samen

06/10/2022

Door Ad Spijkers

Doel is de automatisering van de interne logistiek van klanten te vereenvoudigen met een volledig portfolio van autonome mobiele robots.


     

Technologiebedrijf Teradyne in North Reading (bij Boston, MA) voegt zijn dochterbedrijven Mobile Industrial Robots (MiR) en AutoGuide Mobile Robots samen tot één leverancier van autonome mobiele robots (AMR's). Eind september werd het geïntegreerde bedrijf officieel bekend als Mobile Industrial Robots (MiR). Het hoofdkantoor bevindt zich in Odense, waar MiR sinds de lancering in 2013 haar wereldwijde activiteiten beheert.

Mobiele robots

MiR ontwikkelt en verkoopt veilige en collaboratieve mobiele robots die snel, eenvoudig en economisch de interne logistiek kunnen beheren, waardoor werknemers meer tijd krijgen om waardevollere activiteiten uit te voeren. Voorafgaand aan de fusie bood MiR een breed scala aan AMR's, die ladingen en pallets tot 1350 kg konden dragen. Door de combinatie met AutoGuide wordt het portfolio uitgebreid met AMR-trekkers en vorkheftrucks met een hoog laadvermogen die op de MiRFleet-software zullen werken.

Teradyne nam MiR over in 2018 en AutoGuide volgde een jaar later. Volgens het concern vragen klanten op de wereldwijde markt voor interne logistiek om een volledige productlijn van AMR's. Ze willen voertuigen met een laag, gemiddeld en hoog laadvermogen om het materiaaltransport overal te automatiseren. Door de krachten te bundelen komt de gefuseerde onderneming tegemoet aan de behoefte van onze klanten. Zij willen de automatisering van interne logistiek betrekken van één enkele leverancier die eenvoudig te implementeren, betrouwbare, schaalbare AMR's biedt met gemeenschappelijke fleet management software.

Als onderdeel van Teradyne hebben de twee bedrijven al samengewerkt om een methode te ontwikkelen om hun AMR's met dezelfde fleet management software te laten werken. Deze nauwe samenwerking heeft de fusie versneld. Door één organisatie te vormen kan de onderneming haar klanten een brede AMR-productlijn leveren die werkt op gemeenschappelijke wagenparksoftware.

Wereldwijd aanwezig

Het nieuwe gecombineerde bedrijf heeft 450 medewerkers in dienst, waaronder 250 ingenieurs. MiR is al goed ingeburgerd in de AMR-markt met meer dan 7.000 verkochte AMR's in meer dan 60 landen. De AMR's kunnen automatisch en veilig pallets of andere ladingen ophalen, transporteren en afleveren, zelfs in dynamische omgevingen. Ze vormen een veilig en efficiënt alternatief voor traditionele automatisch geleide voertuigen (AGV's), vorkheftrucks en pallettrucks.

MiR heeft nu een wereldwijd distributienetwerk met meer dan 200 partners wereldwijd. Behalve het hoofdkantoor in Odense heeft MiR diverse regionale kantoren in de Verenigde Staten en in Singapore, Duitsland, Spanje, Japan, Zuid-Korea en China. AMR's van MiR worden in Nederland op de markt gebracht door Gibas in Nijkerk. MiR bouwt momenteel samen met zusterbedrijf Universal Robots een nieuw hoofdkantoor in Odense.

Foto: MiR