Derde generatie Van Nobelen aan het roer

Sat Apr 20 2024

04 20

Derde generatie Van Nobelen aan het roer

20/10/2022

Door Ad Spijkers

Continuïteit blijft belangrijker dan korte termijn winsten voor het landbouwmechanisatiebedrijf.


     

Vandaag maakte Ber van Nobelen, CEO van de Nobels Group in Noordwijkerhout bekend dat hij plaats maakt voor de derde generatie Van Nobelen. Daarbij worden de aandelen in vijf gelijke delen verdeeld. Samen met de huidige CEO Koos de Vink vormt Ber van Nobelen het bestuur, terwijl zijn drie dochters Cindy, Patricia en Chantal zich in de komende jaren verder zullen ontwikkelen in het bedrijf. De nieuwe generatie heeft nieuwe plannen maar koestert de status van familiebedrijf waar de focus ligt op zorg voor haar medewerkers, klantspecifieke oplossingen en het waarborgen van de continuïteit op lange termijn.

Nobels Group is opgericht in 1955 door Arnold van Nobelen en werd in 2007 overgenomen door zijn zoon Ber van Nobelen. In 2017 sloot Koos de Vink aan als Managing Director. Op basis van kwaliteit en persoonlijke voorkeur vervult Cindy de functie van Marketing Manager. Chantal is sinds kort de nieuwe Kwaliteitsmanager terwijl Patricia samenwerkt met De Vink als Executive Assistant. De nieuwe generatie zal het bedrijf continu blijven positioneren met het oog op de toekomst. Daarbij gaat het niet alleen om technische kwaliteit maar ook over respect, trots en plezier in het werk. Het familiebedrijf focust niet op korte termijn winsten, wel op het waarborgen van de continuïteit van het bedrijf op lange termijn.

Vier bedrijven

Anno 2022 omvat Nobels Group de merken Nobels, Javo, Javo International en Agro Techniek. Hiermee bedient het wereldwijd de land- en tuinbouwsector met uiteenlopende automatiseringsoplossingen om efficiënter en veiliger te werken met een verdere verbetering van de kwaliteit.

Javo levert verschillende systemen voor automatische pot- en trayhandling. Het bedrijf biedt een geautomatiseerde oplossing voor het bufferen, oprapen en neerzetten van potten en trays. De robots bieden in combinatie met logistieke systemen arbeidsbesparing en zijn geschikt voor de meest gangbare planten en bomen. Middels het Horti Data Communication (HDC) convenant wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde protocollen.

De Javo Toploader biedt gerobotiseerde opslag- en afleveroplossing voor stortgoed. De machine kan op vrijwel elke breedte of lengte worden aangepast, afhankelijk van de eisen en capaciteit. De machine kan vrijwel elk soort stortgoed verwerken, ook houtsnippers, zand en afvalmateriaal.

Agro Techniek is een land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf, dat zich richt op de bloembollen- en vaste planten branche. De eigen productie van ATH-machines bestaat uit maatwerkproductie op allerlei vlakken, zoals speciale plantmachines, rooimachines, voorlader/bunkers op trekkers, strodeksystemen, schoffelmachines, enz. Daarnaast levert het bedrijf tractoren van New Holland.

Op de foto van links naar rechts Chantal van Nobelen, Koos de Vink, Patricia van Nobelen, Ber van Nobelen en Cindy van Nobelen. Foto: Nobels Group