Toadi lanceert autonome maairobot

Fri Apr 19 2024

04 19

Toadi lanceert autonome maairobot

02/03/2021

Door Joanna Hughes

Iedereen kent de klassieke maairobot. Toadi is echter een geheel autonome tuinrobot die overdag je gras maait en ‘s nachts je eigendommen bewaakt. De robot navigeert met behulp van een camera en intelligente software zelfstandig door de tuin, vergelijkbaar met de Tesla-autopilot.


     

 

Na vier jaar ontwikkeling is de robot er helemaal klaar voor. Er rijden al twee jaar meer dan 500 bèta-toestellen rond bij early adopter-klanten. Deze bèta-toestellen hebben geleid tot een optimale machine. Het Belgische bedrijf Toadi zal de maairobot 16 maart lanceren via een online event dat live wordt uitgezonden.
Toadi wordt lokaal geproduceerd met duurzame grondstoffen. Er worden momenteel Toadi Ateliers, ofwel lokale productiecentra, opgezet in België, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Noord-Amerika. Er zijn gesprekken gaande met tientallen geïnteresseerde partners om nieuwe Toadi Ateliers op te zetten. En dat is hard nodig, want momenteel is er een wachtlijst van meer dan 1.500 klanten en een levertermijn van 4 maanden. De onderneming wenst deze wachttijd in te korten door meer lokale Toadi Ateliers te openen. Door de huidige wachtlijst en met het nieuwe maaiseizoen in aantocht, doet Toadi er alles aan om snel te schakelen om de productiecapaciteit uit te breiden. Vele functionaliteiten zijn reeds bekend, zoals meerdere zones en in rechte lijnen maaien. Daarnaast zullen er tijdens het live-event ook geheel nieuwe functionaliteiten worden aangekondigd. Er gaan geruchten over ongeziene wielmotoren en een baanbrekend maaisysteem.