Nauticus Robotics breidt uit naar Europa

Fri Mar 29 2024

03 29

Nauticus Robotics breidt uit naar Europa

20/01/2023

Door Ad Spijkers

Specialist in oceaanrobots initieert internationale expansie met bases in Noorwegen en Schotland.


     

Nauticus Robotics in Houston (Texas) is ontwikkelaar van oceaanrobots, autonomiesoftware en diensten aan de maritieme industrieën. Het bedrijf heeft de start aangekondigd van zijn activiteiten in Noorwegen en Schotland. Hiermee heeft het bedrijf zijn internationale expansiestrategie voor 2023 en daarna in gang gezet.

Noordwest Europa

De oceaan raakt bijna elk aspect van ons leven, maar paradoxaal genoeg lijkt het minder aandacht en innovatie te krijgen in vergelijking met andere sectoren. Terwijl Nauticus Robotics zijn activiteiten uitbreidt naar strategische locaties en daarbuiten, blijft de kernmissie hetzelfde: het meest impactvolle oceaanroboticabedrijf worden. Het bedrijf wil een toekomst realiseren waarin autonome robottechnologieën alledaags zijn en de blauwe economie ten goede kunnen komen.

De operationele bases zijn strategisch gelegen (in Stavanger en Aberdeen) om de offshore markt in de Noordzee te bedienen. Nauticus Robotics zal samenwerken met lokale partners om de uitgebreide offshore wind- en olie- en gasactiva van de regio te onderhouden. Dit gebeurt met de groeiende Nauticus robotvloot van oppervlakte- en onderzeese robots. De regionale bases zullen lokale vakkennis en logistiek bieden naarmate de internationale activiteiten van het bedrijf blijven groeien. Uiteindelijk wil de onderneming bases over de hele wereld openen, strategisch gelegen in gerichte groeimarkten en uitgerust met lokale externe operatiecentra en serviceteams.

Ambitie

Nauticus begon april 2022 met de productie van zijn Nauticus-vloot, een robotmarine van Hydronaut (boven water) en Aquanaut (onderwater, foto) paren. De eerste levering aan de strategische internationale bases zal naar verwachting beginnen in het tweede kwartaal van 2023. De tandemparen zullen worden ingezet op meerdere locaties over de hele wereld om offshore-industrieën te bedienen, variërend van onderzees onderhoud en interventie tot activiteiten voor het verzamelen van gegevens.

Foto: Nauticus Robotics