Nieuwe versie van Qlayers coatingrobot

Tue Apr 23 2024

04 23

Nieuwe versie van Qlayers coatingrobot

22/04/2022

Door Ad Spijkers

Versie 3 van de 10Q is sneller, robuuster en voorzien van verbeterde sensoren.


     

De Q10 coatingrobot van Qlayers uit Den Haag is inmiddels aan versie 3 toe. Enkele van de belangrijkste verbeteringen zijn een 40% hogere snelheid, robuuster mechanisch en elektrisch ontwerp en verbeterde sensoren voor betere obstakeldetectie en betere rijprestaties. Het bedrijf onthulde versie 3 van de 10Q in een besloten ceremonie met Van der Ende Steel Protectors Group in Maasdijk.

De 10Q is de eerste coatingrobot waarmee aannemers de buitenkant van opslagtanks snel opnieuw kunnen coating, met hogere veiligheidsnormen en zonder overspray. Van der Ende was de eerste klant van QLayers voor de 10Q en ze hebben samen met in 2020 de eerste opslagtanks gecoat. Omdat Van der Ende er op vertrouwt dat (semi-)automatische coating van tanks de industriestandaard zal worden, heeft het bedrijf besloten om nog twee robots te bestellen. Hiermee kan het tegen het einde van 2022 de robotcoating van tanks door het hele bedrijf te kunnen uitrollen.

Productie uitbesteed

Gezien de snelle groei van het bedrijf en de toenemende wereldwijde vraag naar de coatingrobots heeft  Qlayers een contract getekend met Hittech Group in Uitgeest om de productie en assemblage van de nieuwe vloot van 10Q crawlers en trailers over te nemen. Hittech Comac produceert mechanische en mechatronische systemen voor de industriële OEM-markt. Het bedrijf neemt de productie en montage van de nieuwe 10Q trailer en rupsbanden in hun vestiging in Deurne over.

Door deze overeenkomst kan Qlayers de productie versnellen. De samenwerking maakt wederzijdse groei mogelijk. Het ontwerp en de productie van de gepatenteerde kap van Qlayers blijft in handen van de ingenieurs in het Delfts kantoor van Qlayers. De kap is een essentieel en uniek kenmerk van de robots die zorgt voor een hoge overdrachtsefficiëntie en verfhechting op het substraat en voor het voorkomen van overspray.

Foto: Qlayers