Selectietool bespaart geld en CO₂-uitstoot

Sat Mar 02 2024

03 02

Selectietool bespaart geld en CO₂-uitstoot

18/10/2021

Door Ad Spijkers

Nieuwe Festo software helpt bij de keuze tussen elektrische of pneumatische aandrijving.


     

Het kiezen van de juiste aandrijftechniek in de automatisering bespaart geld en ontziet tegelijkertijd ook het klimaat. Maar hoe vinden gebruikers de juiste technologie waarmee ze de uitstoot van kooldioxide op de lange termijn kunnen verminderen? De nieuwe CO2 & TCO Guide van Festo ondersteunt machine- en systeemfabrikanten bij het maken van de keuze.

De online tool voor het vergelijken van elektrische en pneumatische automatiseringstechnologie helpt gebruikers om de juiste aandrijftechnologie te vinden. Tegelijkertijd verminderen gebruikers de CO2-uitstoot en de totale eigendomskosten (TCO) te verminderen. Wanneer de juiste aandrijftechnologie wordt gekozen, verbruiken machines en systemen tijdens het bedrijf minder energie en verkleinen ze permanent hun CO₂-voetafdruk.

Pneumatisch en elektrisch

De CO2 & TCO Guide laat zien hoeveel energie de verschillende automatiseringsproducten in bedrijf gebruiken en hoe dit de TCO beïnvloedt. Gebruikers voeren eenvoudig de parameters van de applicatie in en in een mum van tijd creëert en visualiseert de software energie-efficiënte en duurzame suggesties voor de bewegingstaak. Dat daarbij wordt teruggegrepen naar Festo's portfolio van automatiseringsproducten is duidelijk. Als onderdeel van dit proces vergelijkt de tool ook de pneumatische en elektrische toepassingen.

De getoonde informatie omvat zowel de jaarlijkse CO2-uitstoot als de inkoop- en TCO-kosten voor elke oplossing. Op basis van deze informatie kunnen machine- en systeemfabrikanten zelf bepalen welke parameters voor hen het belangrijkst zijn en welke aandrijftechniek ze kiezen.

Foto: Festo