Open API transformeert magazijnafhandeling

Thu Mar 28 2024

03 28

Open API transformeert magazijnafhandeling

19/01/2023

Door Ad Spijkers

Met de GreyMatter Open API kan een robotoplossing van elke leverancier verbinding maken met het GreyMatter uitvoeringsorkestratieplatform.


     

GreyOrange, leverancier van software voor fulfilment en voorraadoptimalisatie, heeft de lancering aangekondigd van de GreyMatter Open API (application programming interface). Met de API kan de robotoplossing van elke leverancier naadloos verbinding maken met het GreyMatter uitvoeringsorkestratieplatform. Hierdoor hebben klanten de vrijheid om de technologie te kiezen die bij hun magazijnomgeving past.

Onder de API kan GreyMatter autonome mobiele robots (AMR's) en andere apparaten sturen van bedrijven die zich hebben aangesloten bij het GreyOrange Certified Ranger Network (CRN) ecosysteem. Deze groep omvat onder andere HAI Robotics, Fetch Robotics (nu Zebra), Mushiny Intelligence, Technica International, Vicarious en Youi Robotics.

Integratie

De integratie van GreyMatter Open API maakt het voor elke robotfabrikant Open API om met GreyOrange samen te werken en deel uit te maken van diens 'gekozen platform'. De API is een antwoord op de wereldwijde vraag naar flexibele, geautomatiseerde uitvoeringsoplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van klanten, zonder deze te beperken tot het aanbod van één enkele leverancier. Met het CRN-ecosysteem kan GreyOrange fungeren als 'go-to-market-partner' voor alle leveranciers binnen het netwerk en als enig contactpunt dat verantwoordelijk is voor klanttevredenheid met de multi-vendor systeemactiviteiten.

De open API elimineert potentiële integratieproblemen. GreyMatter orkestreert ongelijksoortige robotoplossingen, waardoor klanten toegang hebben tot de meest innovatieve technologieën in de geautomatiseerde robotfulfilmentmarkt. Het GreyMatter platform coördineert en wijst de werkactiviteiten van magazijnrobots toe, ongeacht de leverancier. Doel is de productiviteit, snelheid, nauwkeurigheid en veiligheid te maximaliseren bij end-to-end voorraadafhandeling. GreyMatter matcht robotagenten op basis van werkbehoeften, inclusief capaciteit en vraagpieken, voor een naadloze inventarisatie.

Real-time

GreyMatter maakt gebruik van real-time data en machine learning inzichten om uitvoeringsactiviteiten te orkestreren. Dit gebeurt op basis van serviceniveaus voor de meest efficiënte verplaatsing van voorraad in een volledig geïntegreerde end-to-end oplossing. Het platform verbindt AI-software, slimme robots en mensen en modelleert direct de beste beslissingen om optimale workflows en uitvoering te stimuleren. Het houdt rekening met goed presterende resultaten en operationele factoren, zoals bestelpatronen en beschikbaarheid van middelen, om real-time uitvoeringsbeslissingen te nemen. Functies zijn onder meer assisted picking, verticaal ruimtegebruik en autonoom picken.

Naarmate de vloot van robots van een bedrijf groeit, zal eenvoudige point-to-point API-integratie niet voldoende zijn. Bedrijven hebben een orkestratievermogen nodig dat werk aan de juiste robots kan toewijzen op basis van bijna realtime informatie en de kenmerken van de activiteit. Dit vermindert de tijd, moeite en kosten om nieuwe robots aan boord te krijgen en verlaagt de ondersteuningskosten. Hierdoor worden organisaties uiteindelijk efficiënter omdat werk wordt toegewezen aan de robot die het meest geschikt is voor de taak.

Foto: GreyOrange