Still presenteert nieuwe serie AMR's

Thu Mar 28 2024

03 28

Still presenteert nieuwe serie AMR's

10/02/2022

Door Ad Spijkers

De nieuwe mobiele robots worden leverbaar met laadvermogens van 600 kg tot 1500 kg.


     

Tijdens de vakbeurs LogiMat (31 mei tot 2 juni 2022 in Stuttgart) zal Still zijn nieuwe ACH-serie autonome mobiele robots (AMR) presenteren B51. Aan de hand van een realistisch toepassingsscenario laat de intralogistiekspecialist uit Hamburg zien hoe de wendbare en flexibele AMR een symbiose aangaat met geautomatiseerde verticale transportsystemen zoals reachtrucks of smallegangentrucks.

Processen die in het verleden tijdrovend en/of arbeidsintensief waren kunnen dankzij geoptimaliseerde werkprocessen in de toekomst economischer en efficiënter worden ingericht. Still bereikt deze procesoptimalisatie door een nieuwe vorm van taakverdeling waarbij elke machine precies de taken op zich neemt waarvoor hij is geoptimaliseerd.

Geautomatiseerde verticale systemen slaan goederen in of uit het hoogbouwmagazijn, de nieuwe AMR's zijn verantwoordelijk voor het horizontale transport. Door hun compacte afmetingen zijn ze veel wendbaarder in het magazijn of in de productie en kunnen ze daarom gemakkelijk bijna elke positie bereiken, tot aan de medewerker aan de productielijn.

Nieuwe AMR-serie

Still lanceerde afgelopen maand drie versies van zijn nieuwe AMR-voertuigen. Met een draagvermogen van 600 kg is het model ACH 06 (foto) geschikt voor het geautomatiseerd transport van lichtere goederen. Hij kan goederen opnemen of neerzetten tot een bodemvrijheid van 270 mm. Beladen bereikt het lage voertuig een rijsnelheid van 1,5 m/s.

De middelgrote variant ACH 10 kan een lading van 1000 kg vervoeren. Als u nog zwaardere lasten automatisch moet vervoeren, kunt u gebruik maken van de ACS 15. De krachtigste van de drie modellen is ontworpen voor lasten tot 1.500 kg. De ophaal- en afzethoogte voor de ACS 10 en de ACS 15 is 290 mm. Beladen bereiken de twee grotere versies een snelheid tot 1,2 m/s. Het beschikbare laadoppervlak voor de ACH 06 is 900 x 900 mm. De andere twee modellen bereiken via een laadvloer een oppervlakte van 1.200 x 1.200 mm.

Alle drie de modellen worden gevoed vanuit een lithium-ionbatterij. Deze kan heel gemakkelijk worden opgeladen via het laadstation dat onderdeel uitmaakt van het systeem. De voertuigen docken indien nodig automatisch aan het station.

Toepassingen

Dankzij de nieuwste sensortechnologie kan de innovatieve ACH-serie zich autonoom, proactief en veilig in het magazijn bewegen, ook- in gemengd gebruik met mensen en andere voertuigen. De mobiele robots kunnen een breed scala aan ladingdragers op hun platforms vervoeren en kunnen worden aangepast aan een breed scala aan overslagpunten. Afhankelijk van de wensen werkt de AMR autonoom of via een koppeling met softwaresystemen van de gebruiker.

Door het lager eigen gewicht in vergelijking met klassieke geautomatiseerde opslagoplossingen is het energieverbruik lager. Volgens de fabrikant zijn ook de aanschaf-, exploitatie- en onderhoudskosten laag. Samen met de goede schaalbaarheid en de veiligheid biedt de ACH-serie voor veel industrieën een aantrekkelijke instap in de automatisering.

Foto: Still