Amazon neemt iRobot over

Thu Nov 30 2023

11 30

Amazon neemt iRobot over

08/08/2022

Door Ad Spijkers

iRobot produceert schoonmaakrobots die huishoudelijk werk gemakkelijker maken.


     

Amazon en iRobot hebben aangekondigd dat ze een definitieve overeenkomst zijn aangegaan waarbij eerstgenoemde de laatstgenoemde overneemt. iRobot maakt het leven gemakkelijker met innovatieve schoonmaakproducten voor thuis. iRobot is bij elke productgeneratie blijven innoveren en heeft problemen opgelost om klanten te helpen tijd te besparen.

iRobot ontwikkelt en produceert huishoudrobots die praktisch en inventief zijn waardoor mensen efficiënter kunnen schoonmaken. Dat varieert van stofzuigen of dweilen waar en wanneer klanten willen (terwijl ze obstakels in huis vermijden) tot het automatisch legen van de opvangbak. Tot het leveringsprogramma behoren producten als stofzuigrobot Roomba, dweilrobot Braava en iRobot OS.

iRobot

iRobot is een wereldwijd actief bedrijf voor consumentenrobots. Het bedrijf introduceerde de eerste Roomba robotstofzuiger in 2002. Sindsdien heeft de onderneming wereldwijd miljoenen robots verkocht. Het productportfolio van iRobot bevat technologieën en geavanceerde concepten op het gebied van schoonmaken, in kaart brengen en navigeren. Vanuit dit portfolio bouwen iRobot-ingenieurs robots en slimme apparaten voor thuisgebruik om consumenten te helpen hun huis gemakkelijker te onderhouden en gezonder te maken.

Amazon zal iRobot overnemen voor $ 61 per aandeel in een contante transactie ter waarde van ongeveer $ 1,7 miljard, inclusief de netto schuld van iRobot. De voltooiing van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van iRobot en goedkeuringen van regelgevende instanties.

Foto: iRobot