Eindelijk weer Vision, Robotics & Motion

Thu Nov 30 2023

11 30

Eindelijk weer Vision, Robotics & Motion

31/05/2022

Door Liam van Koert, Ad Spijkers

Op 8 en 9 juni organiseert Mikrocentrum in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch het tweedaagse evenement Vision, Robotics & Motion. Na twee keer te zijn afgelast als gevolg van maatregelen tegen verspreiding van het Covid-19 virus kunnen vakbeurs, lezingen en workshops volgende week eindelijk weer plaatsvinden. Om u als bezoeker een beetje op weg te helpen met wat er in twee dagen zoal de revue passeert, heeft Robot Magazine alvast één en ander op een rijtje gezet.


     

Kennisoverdracht staat al decennia centraal bij talrijke Mikrocentrum-evenementen. Op Vision, Robotics en Motion is dat niet anders. Vertrekpunt is een stevig lezingenprogramma dat goed bezocht wordt. Twee dagen lang is er een eb- en vloedgolf van mensen die kennis opdoen in lezingen en een praatje maken op de beurs. Hier kunnen standhouders specifike kennis uitwisselen met hun (potentiële) klanten. De bezoekersvragen gaan vaker over technische mogelijkheden en onmogelijkheden dan over prijs, wat van standhouders ook een robuuster kennisniveau dan normaal verlangt.

Voor fysiek snuffelen aan robotproducten en toebehoren en kijken uit welke merken en prijzen u kunt kiezen, moet u naar de veel ruimer opgezette Automatica, 22-24 juni in München. Voor specifieke robotkennis om een nog op te lossen probleem zijn domeinexperts als gesprekspartner nodig. Die zijn er in 's-Hertogenbosch ruim voldoende, en het zoeken naar een oplossing kan gewoon in het Nederlands.

Voor CERN én ZZP’ers

Wie tijdens een evenement als Vision Robotics & Motion een lezing moet verzorgen, heeft veel keuze. Er zijn veel verschillende soorten robots met elk hun eigen leermomenten. Twee robots in de voorhoede van de wetenschap zijn de Webb-telescoop (een robot met vier aardig porties vision) en robots die bij CERN/ITER in nucleair vervuilde omgevingen te werk gesteld zijn. Een potentieel kruisbestuivende les is wellicht te trekken uit de strategische vormgeving. Webb is een heuse ‘transformer’ die in compact gevouwen toestand in een Ariane-raket past, maar eenmaal in de ruimte flink uitpakt.

Net als voorgaande jaren is Holland Robotics van de partij, met een heus paviljoen, waarbij zijn congres tot integraal onderdeel van het lezingenprogramma is gemaakt. Hier informeert de organisatie over robottrends, kansen, valkuilen en hoe BV NL met robotica in de voorhoede kan blijven. Andere onderwerpen die Holland Robotics op de agenda zet zijn Robots en arbeidsveiligheid (met ongetwijfeld een cobothoofdstuk), zorgrobots, robots in de agro, de logistiek, AI én een lezing met de strekking: Robot - wat moet het MKB ermee? Een robot kan namelijk ook bij een klein bedrijf al snel waarde toevoegen.

Vision, Robotics & Motion 2022 is tijdens de twee dagen toegankelijk van 9.30 u tot 17.00 u. U kunt zich hier registreren voor een gratis bezoek. U vindt Robot Magazine op stand 153, alwaar u kunt kennis maken met onze mascotte Oi! en de mensen achter on-line vakblad,site en nieuwsbrief. In twee vervolgberichten gaan we in op de rol van vision technologie, AI en het lezingenprogramma en de workshops.

Foto: Mikrocentrum