Servoaandrijvingen voor AGV en AMR

Sat Mar 02 2024

03 02

Servoaandrijvingen voor AGV en AMR

26/09/2023

Door Ad Spijkers

Applied Motion Products (AMP) heeft een nieuwe reeks 48 VDC borstelloze DC-servomotoren voor mobiele robotica geïntroduceerd.


     

De nieuwe motoren zijn voorzien van 16-bit magnetische encoders en compatibele enkel-/dubbelassige drives met hoge stroomsterkte. Ze zijn ontwikkeld voor AGV- en AMR-toepassingen. De nieuwe producten zijn de eerste in een reeks standaard- en toepassingspecifieke componenten van deze Amerikaanse fabrikant van bewegingssystemen. Ze zullen worden gevolgd door krachtigere enkel- en dubbel-/meerassige drives, geïntegreerde motor/drives, AGV-bewegingsbesturingen, op maat gemaakte wiel- en naafaandrijfconstructies, montage- en ophangingsmechanismen en meer.

Prestaties

De nieuwe MBDV-servoaandrijfreeks levert een vermogen van 20 A continu / 60 A piek, een aanvulling van digitale IO en optionele rem- en regeneratiebedieningen plus veiligheidsvoorzieningen, waaronder E-stop en STO (SIL2) conformiteit. De nieuwe borstelloze DC-servomotoren uit de SM-serie zijn verkrijgbaar in modellen van 400 W en 750 W. Ze zorgen voor energetisch zuinig gebruik voor voertuigen op batterijen, zijn verkrijgbaar met optionele elektromagnetische remmen en voldoen aan IP65.

Met CANopen-, Modbus- en CiA301/CiA402-compatibiliteit - noodzakelijke kenmerken voor de AGV-industrie – zijn voldoende communicatie-opties beschikbaar. Met name de duurzame magnetische encoder is geschikt voor AGV-toepassingen. Er is ook een optische encoder met 1000 lijnen beschikbaar. De inbedrijfstelling van deze componenten is eenvoudig dankzij de Luna-configuratie- en programmeersoftware van AMP. Deze heeft een automatische finetuning-functie voor nauwkeurige PID-regeling en tools voor het bewaken van maximaal vier kanalen, waaronder een scoopfunctie, bewerkbare parametertabellen en meer.

Mclennan in Ash Vale (65 km zuidwestelijk van het centrum van Londen) is exclusief distributiepartner voor Groot-Brittanië en Europa. Het bedrijf biedt toepassingsondersteuning vanaf de initiële projectontwikkeling tot en met de serielevering.

Foto: Mclennan