Samenwerking Dematic en Dexterity

Wed Apr 24 2024

04 24

Samenwerking Dematic en Dexterity

23/08/2022

Door Ad Spijkers

De bedrijven werken samen om robotica in te zetten die de toeleveringsketen van morgen vormgeven.


     

Dematic, met Nederlandse vestiging in 's-Hertogenbosch, heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met Dexterity in Redwood City (Californië), leverancier van magazijnrobots. De bedrijven gaan robotica aanbieden als onderdeel van intelligente automatiseringsoplossingen van Dematic. Door de overeenkomst kan Dematic de Dexterity-robotica wereldwijd verkopen en inzetten en zal de toetreding van Dexterity tot de Europese markt gemakkelijker worden.

Door zijn expertise in geavanceerde ketenoplossingen te combineren met robottechnologie kan het partnerschap volledig geïntegreerde, autonome en schaalbare oplossingen op de markt bieden, van specifieke subsystemen tot complete oplossingen.

Oplossingen

Het op SaaS gebaseerde robotintelligentieplatform van Dexterity verandert standaard industriële robotarmen in robots met tastzin, vision en het vermogen om te leren en te multitasken. De robots lossen enkele moeilijke operationele uitdagingen op, waaronder het maken van pallets met gemengde verpakkingen, het scheiden en invoeren van artikelen en het uitvoeren van bestellingen.

De benadering van Dexterity van zijn roboticaplatform sluit aan op de systemen en software-roadmap van Dematic. Deze samenwerking versnelt het vermogen van laatstgenoemde om klanten aanpasbare en autonome oplossingen te bieden die de flexibiliteit van vaste automatiseringsoplossingen vergroten en de afhankelijkheid van arbeid verminderen. De bedrijven zullen samenwerken om modulaire oplossingen te leveren en te ondersteunen - van initiatie en planning tot uitvoering en live-operaties.

Het eerste door Dematic-ingezette Dexterity-robotsysteem zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 worden ingezet.

Foto: Dexterity