Krachtig multi touch bedieningspaneel

Sat Mar 02 2024

03 02

Krachtig multi touch bedieningspaneel

01/06/2021

Door Ad Spijkers

Met het mobiele bedieningspaneel HGT 1053 van Sigmatek zijn robots te bedienen, in te regelen, te testen of te onderhouden.


     

Het handheld paneel wordt geleverd met een capacitief 10,1" multi touch aanraakscherm. Dankzij de quad-core processor met Edge-3 technologie, 2 GB DDR4 RAM en 8 GB eMMC geheugen is dit paneel geschikt voor veeleisende applicaties en (web)visualisaties.

OPC-UA

Met het handheld-paneel, dat geschikt is voor OPC UA. is het mogelijk om ter plekke machines, systemen en robots direct te bedienen, in te regelen, testen of te onderhouden. De geïntegreerde noodstop- en bevestigingsschakelaar en een sleutelschakelaar zorgen voor de vereiste veiligheid voor zowel gebruiker als machine (SIL 3, PL e). Communicatie wordt tot stand gebracht via Gigabit Ethernet. De HGT 1053 heeft ook een USB 2.0 Type A interface.

Deze mobiele oplossing komt met een multi touch aanraakscherm in hoge resolutie in portretformaat (WXGA 800 x 1280 pixels). Dit zorgt voor een intuïtieve bediening en een optimale gebruikerservaring. Het bekabelde en ergonomisch ontworpen bedieningspaneel (IP54) van slechts 1250 g is handzaam in gebruik.

Visualisering

Visualiseringen worden gemaakt in Lasal Screen of in de web-based Lasal VISUDesigner. Met de huidige web standaarden zoals HTML5, CSS3 en JavaScript heeft de gebruiker een hoge mate van vrijheid in (web)visualisatie ontwerp met behulp van de VISUDesigner. Vooraf gedefinieerde weergave-/bedieningselementen en SVG-bestanden, individueel ontworpen afbeeldingen, bedieningselementen en animaties, video's en audiobestanden ondersteunen de gebruikers en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd.

Het display meet 226 mm x 264 mm x 76 mm en wordt op de markt gebracht door SigmaControl in Barendrecht.

Foto: SigmaControl