Carlyle investeert in verdere groei Agilox

Sun Sep 19 2021

09 19

Carlyle investeert in verdere groei Agilox

30/07/2021

Door Ad Spijkers

Oostenrijkse fabrikant van zwermrobots en autonome mobiele robots wil zich verder ontwikkelen


     

The Carlyle Group heeft een overeenkomst getekend waarmee de internationale 'investeringsmanager' geld steekt in Agilox, leverancier van zwerm-intelligente, autonome en mobiele robotsystemen (AMR) voor de automatisering van processen in de intralogistiek.

Carlyle en de vorige investeerder, de Raiffeisen Invest Private Equity Group, verstrekken als onderdeel van de transactie groeikapitaal voor verdere internationale expansie en de ontwikkeling van nieuwe producten. Zowel de oprichters van Agilox als Raiffeisen Invest behouden een aanzienlijk belang in Agilox nadat de transactie is doorgevoerd, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Agilox

Agilox ontwikkelt en produceert onbemande logistieke robots waarvan de technologie gebaseerd is op kunstmatige intelligentie. Het besturingssysteem van de onderneming is gebaseerd van zwermintelligentie, onbeperkte omni-directionele bewegingsvrijheid, maximale navigatienauwkeurigheid en eenvoudige bediening van ladingdragers voor transportpallets.

Agilox is gevestigd in Neukirchen bei Lambach (tussen Salzburg en Linz) en wordt wereldwijd vertegenwoordigd door partners in de belangrijkste markten voor intralogistieke automatisering. Het klantenbestand omvat multinationale marktleiders uit de auto-industrie, consumentengoederen, machinebouw, logistiek en diverse andere productie-industrieën.

De investering en het wereldwijde netwerk van Carlyle stellen Agilox in staat om beter gebruik te maken van de kansen in de snel groeiende AMR-markt. Het eigen vermogen voor de transactie zal worden geleverd door Carlyle Europe Technology Partners (CETP) IV, een fonds voornamelijk investeert in Europese technologie-, media- en telecommunicatiebedrijven.

Investeerders

Carlyle heeft behalve een internationaal netwerk ook kennis van de intralogistiek branche en heeft ervaring met het ondersteunen van snelgroeiende technologiebedrijven. Agilox en Carlyle willen hun internationale expansie verder versnellen en de ontwikkeling van nieuwe producten intensiveren. De bedoeling is om van Agilox een wereldmarktleider te ontwikkelen op het gebied van intelligente zelfrijdende transportsystemen."

Agilox past perfect in de strategie van CETP. De investeringsgroep wil zijn ervaring in het werken met door de oprichter beheerde, snelgroeiende technologiebedrijven en het wereldwijde Carlyle-netwerk gebruiken om Agilox te ondersteunen op zijn weg om wereldwijd marktleider te worden.

Raiffeisen Oberösterreich Invest heeft Agilox ondersteund sinds diens marktintroductie in 2017. Met Carlyle als partner blijft Agilox een onafhankelijk bedrijf in Oberösterreich en wordt de bedrijfslocatie in de regio verder uitgebreid.

Foto: screenshot video Agilox