Nieuwe generatie bezorgrobots

Fri Apr 19 2024

04 19

Nieuwe generatie bezorgrobots

19/07/2022

Door Ad Spijkers

Met de PuduBot 2 presenteert Pudu Robotics zijn nieuwste servicerobot.


     

De eerste generatie PuduBot van de in Shenzhen (China) gevestigde fabrikant werd gelanceerd in 2017. Met een reeks upgrades biedt deze nieuwe generatie universele bezorgrobots een beter aanpassingsvermogen aan de omgeving, sterkere sensoren , grotere batterijcapaciteit en grotere stabiliteit.

De PuduBot 2 heeft een krachtige lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij die tot 24 uur gebruiksduur van de batterij kan bieden na drie uur opladen. De batterij is ook veiliger en heeft een langere levensduur, waardoor het een duurzamere en milieuverantwoorde optie is. Behalve met een verhoogde duurzaamheid biedt de PuduBot 2 een verbeterd chassissysteem dat de rijstabiliteit met 30% verhoogt.

Technologie

De PuduBot 2 is voorzien van de door het bedrijf zelf ontwikkelde Pudu SLAM-technologie (Simultaneous Localization and Mapping). Het voertuig beschikt over een gecombineerde laser- en visuele positienavigatietechnologie. Volgens de fabrikant is de implementatietijd met 75% verkort zonder de noodzaak om vloeren opnieuw in te richten. Ook in omgevingen met hoge plafonds tot 20 m en een stabiele werking garandeert, zelfs. De PuduBot 2 heeft dubbele lidar-sensoren waarmee hij zijn omgeving constant en nauwkeurig kan visualiseren en intuïtieve koersaanpassingen kan maken.

Met het zelfontwikkelde PUDU operating systeem kunnen gebruikers een intuïtieve toolkit gebruiken om kaarten en routebeschrijvingen voor hun vloot te ontwerpen. Ook kunnen ze te allen tijde de locatie van elke robot bijhouden met behulp van de smartwatch-app. Elke PuduBot 2 kan niet alleen communiceren met gebruikers, maar ook met andere apparaten in de buurt, waarbij automatisch het beste pad wordt gekalibreerd voor meer efficiëntie en stroom over het gedeelde netwerk.

Toepassing

De PuduBot 2 kan met grote nauwkeurigheid soepel en zelfstandig bewegen in gemengde omgevingen. De robot heeft een lange levensduur van de batterij en een verstelbaar dienbladontwerp met zeven lagen. Het voertuig is daardoor aan te passen aan een verscheidenheid aan service- of leveringstaken in industriële bedrijven, vrijetijds- en amusementslocaties, winkels, supermarkten en meer.

Foto: Pudu Robotics