AMR voor zware lasten in compacte ruimtes

Mon Apr 29 2024

04 29

AMR voor zware lasten in compacte ruimtes

14/09/2023

Door Ad Spijkers

Otto Motors heeft de naar eigen zeggen best presterende heavy-duty AMR voor krappe ruimtes geïntroduceerd.


     

De nieuwe AMR van het bedrijf in Kitchener (100 km westelijk van Toronto) heeft een smalle breedte maar kan ladingen tot 1.200 kg autonoom te verplaatsen zonder de veiligheid in gevaar te brengen. De Otto 1200 autonome mobiele robot is voorzien van adaptieve veldsettechnologie en manoeuvreert snel om mensen heen en kan draaien.

Breder programma

Otto Motors introduceerde bijna tien jaar geleden de eerste AMR uit de zware klasse voor materiaaltransport. Sindsdien heeft het bedrijf, onderdeel van Clearpath Robotics, de mogelijkheden van deze categorie uitgebreid en talloze nieuwe toepassingen ontwikkeld voor krappe gebieden van productieomgevingen. Door nauw samen te werken met klanten bleek het mogelijk om hoge doorvoercapaciteit te leveren in kleine ruimtes zonder dat dit ten koste gaat van de laadvermogens. . Met een smalle voetafdruk (910 mm) verplaatst de robot snel en veilig materialen. Gepatenteerde adaptieve technologie voorkomt vertragingen rond bochten, kruispunten, uitrusting en mensen.

Het programma van de Canadese onderneming omvat al AMR's met draagvermogens van 100 kg, 500 kg en 1500 kg en een automatische vorkheftruck, de Otto Lifter. Met de Otto 1200 voegt de onderneming compact, heavy-duty platform toe aan dit programma, waarmee ze bedrijven in een breed scala aan behoeften op het gebied van materiaalbehandeling kan voorzien. Het nieuwe model heeft volgens de fabrikant de beste gemiddelde snelheid in zijn klasse zonder de veiligheid in gevaar te brengen. De maximale snelheid is 1,5 m/s (5,4 km/u), terwijl de batterij in 30 minuten kunnen worden opgeladen van 10% naar 90%.

Door jarenlange ervaring in de buitendienst is de nieuwe AMR ontworpen met een servicegerichte aanpak om de beschikbaarheid te maximaliseren. De Otto 1200 is gebouwd met snel toegankelijke laden waardoor het niet meer nodig is om ladingen te verwijderen. Dit maakt snel onderhoud mogelijk dat door één persoon kan worden uitgevoerd. De Otto 1200 is voorzien van een robuuste, volledig metalen behuizing die voldoet aan IP54 en is daardoor bestand tegen stof en water, wat zorgt voor duurzame prestaties in zware fabrieksomgevingen.

Integratie

Met de nieuwe AMR is een breed scala aan workflows mogelijk, waaronder inkomend naar opslag, afhalen van afgewerkte goederen en levering aan de lijn, met de mogelijkheid om ladingen op pallets, rekken en bakken te verplaatsen. De Otto 1200 werkt naadloos samen met andere AMR's uit het programma van deze fabrikant. Hierdoor kunnen bedrijven hun materiaalstroom binnen dezelfde lcatie kunnen automatiseren. Met meer dan veertien jaar ervaring op het gebied van robotica en meer dan vijf miljoen productie-uren heeft Otto Motors fabrikanten geholpen een terugverdientijd te behalen in slechts elf maanden.

De lancering van de Otto 1200 levert de betrouwbaarheid, productiviteit en duurzaamheid die klanten van Otto AMR's gewend zijn, nu in een compact, zwaar pakket. Het merk wordt in Nederland vertegenwoordigd door Romias in Enter.

Foto: Otto Motors