Samenwerking RoboDK en Comau

Sun Apr 28 2024

04 28

Samenwerking RoboDK en Comau

18/03/2024

Door Ad Spijkers

De nieuwste versie van de Roboshop Next Gen-software van Comau is nu volledig geïntegreerd met de simulatiesoftware van RoboDK.


     

RoboDK in Montreal, ontwikkelaar van software voor robotica-simulatie en offline programmeren, kondigt een strategische samenwerking aan met automatiserings- en roboticaspecialist Comau in Turijn. De nieuwste versie van Comau Roboshop Next Gen-software integreert naadloos met RoboDK, waardoor simulatie geavanceerder wordt.

Integratie

Deze samenwerking markeert een belangrijke stap als embedded oplossing. Comau-gebruikers kunnen nu profiteren van de voordelen van RoboDK dankzij de integratie diens software in Comau's Roboshop Next Gen-softwaresuite. Dankzij deze integratie kunnen gebruikers eenvoudig robots simuleren en programmeren met behulp van geavanceerde CAD-padfuncties. Ook kunnen ze 3D-modellen importeren, botsingen detecteren, integreren met externe assen zoals draaitafels en lineaire rails en meerdere robotcellen in hetzelfde project ondersteunen.

Ook is er een verbeterde integratie met CAD/CAM software en gebruik van geavanceerde simulatiefuncties zoals transportbanden en grijpers. Hierdoor kunnen Comau-robotprogrammeurs Comau-robots eenvoudig gebruiken voor geavanceerde productietoepassingen zoals robotbewerking of 3D-printen.

Realistische robotsimulatie

Behalve deze technische voordelen introduceert de samenwerking ook ondersteuning voor realistische robotsimulatie (RRS). Deze levert nauwkeurige schattingen van het pad en de cyclustijd op. Dit is bedoeld om bedrijven een duidelijk inzicht te geven in het robotgedrag en nauwkeurige cyclustijddetails, waardoor efficiëntere en geoptimaliseerde robotoperaties worden gegarandeerd.

Met RoboDK is het mogelijk om op een intuïtieve manier een programma te maken. Vervolgens kan het via Roboshop Next Gen worden uitgevoerd in een simulatie met een virtuele besturing en vervolgens worden ingezet op een echte robot. Dit partnerschap betekent een belangrijke stap voor embedded oplossingen, maar blijft RoboDK zich inzetten voor zijn voortdurende samenwerkingsinspanningen met verschillende partners.

Door moderne technologieën te omarmen, onderscheidt RoboDK zich van aanbieders die afhankelijk zijn van oudere en duurdere softwareframeworks. Met moderne tools en integraties biedt de software een scala aan aanvullende functies, waaronder geavanceerde CAD-naar-pad-functies, integraties met CAD/CAM-software, botsingscontrole, het vermijden van singulariteiten, robotkalibratie en merkonafhankelijke offline programmering. Gebruikers hebben toegang tot uitgebreide documentatie en bibliotheken. Bovendien bieden de website, documentatie en YouTube-kanaal van RoboDK een rijke verzameling tutorials.

Ill.: RoboDK