SPS 2021 gaat door als hybride beursplatform

Sat Mar 02 2024

03 02

SPS 2021 gaat door als hybride beursplatform

17/09/2021

Door Ad Spijkers

Ook in tijden van Covid-19 is SPS een van de belangrijkste ontmoetingsplekken voor de automatiseringsbranche.


     

Na een succesvolle testbeurs in München zijn sinds 1 augustus 2021 weer beurzen in Beieren toegestaan. In Neurenberg worden van 23 tot en met 25 november ongeveer 750 exposanten verwacht om hun automatiseringsproducten en -oplossingen te presenteren. Een digitale uitbreiding rondt het aanbod af.

Organisator Mesago Messe Frankfurt verwacht dat het in staat zal zijn om een succesvolle en veilige SPS 2021 uit te voeren voor iedereen die betrokken is bij het beschermings- en hygiëneconcept, dat is goedgekeurd door de Beierse deelstaatregering. In een tijd waarin alles dankzij een virus anders is, is de behoefte aan innovatie en persoonlijke uitwisseling in de automatiseringsindustrie gebleven. Mesago verwacht in 2021 eindelijk weer in deze behoefte kunnen voorzien en om met Corona een stap te zetten richting het nieuwe normaal.

Succesvol beursbezoek

Behalve tal van productpresentaties en intelligente oplossingen kunnen bezoekers van SPS profiteren van directe persoonlijke discussies en professionele uitwisselingen met experts. Onze eigen ervaringen op Empack en Metaaldagen leert dat zowel exposanten als bezoekers de onderlinge communicatie via digitale media beu zijn, ook al hebben webinars en on-line discussiemedia hun waarde overduidelijk bewezen.

Lezingen en live demonstraties ronden het bezoek aan een goede beurs af. Bezoekers van de gezamenlijke stand 'Automation meets IT' in hal 6 krijgen inzicht in specifieke onderwerpen en de mogelijkheid om advies in te winnen bij providers over individuele vereisten. Voor het eerst werken de verenigingen VDMA en ZVEI samen in hal 3 op het beursforum en bieden ze hoogwaardige, specialistische lezingen en paneldiscussies. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over actuele brancheonderwerpen, intensieve gesprekken voeren met specialisten en de basis leggen voor innovatieve oplossingen voor automatisering.

De gezondheid van exposanten, bezoekers, servicepartners en medewerkers heeft de hoogste prioriteit voor de organisator. NürnbergMesse heeft een uitgebreid beschermings- en hygiëneconcept ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van de Beierse deelstaatregering. Het concept gebaseerd op de drie pijlers organisatie, afstandsregels en hygiëne zorgt ervoor dat het gezondheidsrisico tot een minimum wordt beperkt. Op dit moment is niet te voorzien welke voorschriften ten tijde van de beurs van toepassing zijn. Gedetailleerde informatie over het beschermings- en hygiëneconcept en het kopen van toegangsbewijzen vindt u op de website van SPS 2021.

SPS on air

Behalve aan het fysieke evenement wordt er gewerkt aan een hybride beursconcept om SPS 2021 aan te passen aan het nieuwe normaal. Via 'SPS on air' heeft iedereen ongeacht tijd, budget of reisbeperkingen de mogelijkheid om deel te nemen aan het evenement. De digitale inhoud zal ook buiten de beursdagen beschikbaar zijn, waardoor flexibele beursbezoeken mogelijk worden - fysiek, digitaal of hybride.

Foto: Mesago / Malte Kirchner