Nieuwe robot bezorgt rondom gebouwen

Fri Oct 25 2024

10 25

Nieuwe robot bezorgt rondom gebouwen

25/10/2024

Door Ad Spijkers

Pudu Robotics onthult de nieuwste versie van FlashBot, waarmee slimme levering in en rond gebouwen naar een hoger niveau wordt getild.


     

De nieuwste versie van FlashBot moet intelligente levering in verschillende gebouwen – waaronder hotels, kantoorgebouwen, appartementen, gezondheidscentra en ziekenhuizen – veranderen en het digitale beheer en de services verder verbeteren.

Semi-buitenlevering

Door technologische beperkingen zijn traditionele bezorgrobots voor gebouwen voornamelijk beperkt tot binnenomgevingen, waardoor veel semi-buitenleveringsscenario's onvervuld blijven. Gebieden zoals tuinen van resorthotels, zwembadzones, open terrassen in kantoorgebouwen en buitentuinen van ziekenhuizen hebben aanzienlijke leveringsbehoeften, maar worden vaak niet goed bediend.

Om deze servicehiaten te dichten, heeft Pudu Robotics de nieuwe FlashBot geïntroduceerd, die speciaal is ontworpen om te werken in semi-buitenomgevingen. Deze innovatie vergroot niet alleen het bereik van bezorgdiensten, maar verbetert ook hun kwaliteit, door robots te laten overstappen van binnenomgevingen naar semi-buitengebieden.

Kenmerken

De nieuwe FlashBot maakt gebruik van Pudu's VSLAM+-technologie voor nauwkeurige en snelle navigatie, wat de positioneringsnauwkeurigheid en aanpasbaarheid aanzienlijk verbetert. De robot navigeert naadloos tussen binnen- en semi-buitenruimtes, zoals tuinpaden, fitnesszones en randen aan het zwembad, en functioneert in verschillende dynamische, gemengde omgevingen. Dit maakt de nieuwe robot geschikt voor hotelkamerservice en andere semi-buitentoepassingen.

De Flashbot biedt uitgebreide IoT-integratie voor het digitale ecosysteem van slimme gebouwen. Door te integreren met verschillende systemen, waaronder toegangscontrole, E-Gates, liften, telefoons en Bluetooth-luidsprekers, navigeert FlashBot autonoom door gebouwen en levert end-to-end intelligente oplossingen. Deze integratie verhoogt de operationele efficiëntie aanzienlijk en biedt een onderling verbonden slimme gebouwervaring.

De nieuwe FlashBot beschikt over verbeterde liftbesturing naast efficiënte mappingtools die zijn afgestemd op operaties op meerdere verdiepingen. De robot ondersteunt op de cloud gebaseerde liftsystemen die compatibel zijn met merken zoals Kone en Otis zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Ook ondersteunt hij hardware-oplossingen voor grotere veelzijdigheid in verschillende scenario's. Bovendien faciliteert de Pudu Mapping Tool snelle multi-floor map replicatie en uitgebreid gebouwbeheer, wat de implementatie-efficiëntie en het gemak aanzienlijk verhoogt.

Veilig en efficiënt

De nieuwe FlashBot beschikt over modulaire compartimenten met onafhankelijk bestuurde deuren voor flexibele en efficiënte levering van meerdere pakketten in één enkele reis. Beveiliging wordt gegarandeerd met geavanceerde toegangsmethoden zoals wachtwoorden, mobiele nummers en NFC-lezer, waardoor alleen geautoriseerde toegang mogelijk is. Ingebouwde ventilatoren zorgen voor constante luchtcirculatie, verwijderen geuren en handhaven de hygiëne. Dit zorgt elke keer voor betrouwbare, veilige en schone leveringen.

De nieuwe robot biedt bovendien mobiliteit en operationele efficiëntie. Door de breedte van 70 cm navigeert hij door smalle gangen en diverse liften, terwijl 3D-technologie om obstakels te vermijden zorgt voor navigatie rond obstakels. Verbeterde samenwerking tussen meerdere robots en intelligente taakverdeling minimaliseren wachttijden en optimaliseren de prestaties in drukke omgevingen. Automatisch opladen en een ophangsysteem aan beide zijden zorgen voor een continue en stabiele werking op verschillende terreinen. Deze combinatie garandeert flexibele, efficiënte en betrouwbare leveringen in elke gebouwomgeving.

De robots van het merk worden in Nederland op de markt gebracht door Fülin Robot Technologie in Almere.

Foto: Pudu Robotics