Knoll en Safelog samen in transportsystemen

Thu Apr 25 2024

04 25

Knoll en Safelog samen in transportsystemen

27/08/2021

Door Ad Spijkers

Specialisten in montage- en transportsystemen en in AGV's beginnen samenwerking.


     

Knoll Maschinenbau in Bad Saulgau (halverwege München en Freiburg) is een wereldwijd actieve fabrikant van transport- en filtersystemen voor spanen en koelsmeermiddelen in de metaalbewerking. Het bedrijf biedt ook al jaren flexibele montage- en transportsystemen aan. Door samenwerking met Safelog in Markt Schwaben (bij München) kan het bedrijf haar assortiment uitbreiden met zelfrijdende transportsystemen. KNoll kan hierdoor complete intralogistieke projecten voor haar klanten uitvoeren. De samenwerking begon met een AGV-project op het Knoll-hoofdkantoor in Bad Saulgau.

Modulariteit

De systemen van Knoll Maschinenbau hebben een modulaire mechanische, elektrische en softwarematige structuur, waarmee oplossingen op maat zijn te realiseren. Moderne matrixproducties bij klanten vereisen zowel dit aanpassingsvermogen als flexibel, geautomatiseerd transport tussen stationaire verwerkingsmachines of assemblagelijnen. Met behulp van de intralogistieke oplossingen van Safelog kunnen deze transporttaken nu applicatiespecifiek worden uitgevoerd.

De AGV's van Safelog hebben zwermintelligentie, wat betekent dat elk voertuig een autonoom, op agenten gebaseerd besturingssysteem heeft. Dit systeem wisselt constant informatie uit met alle andere systeemdeelnemers over positie en ladingstatus. Dit betekent dat externe besturing via een centrale meldkamer niet per se nodig is.

Synergieën

Het concept van zwermintelligentie overtuigde de transportsysteemspecialisten van Knoll. Na een benchmark van verschillende AGV-fabrikanten voor het uitgebreide eigen transportsysteemaanbod en voor een intern intralogistiek project in de fabriek in Bad Saulgau werd gekozen voor Safelog. Inmiddels zijn in de eigen fabriek meerdere AGV's van verschillende afmetingen in gebruik.

Safelog is een flexibele en innovatieve partner wiens flexibele transportsystemen goed aansluit bij de modulaire stationaire transport- en montagesystemen van Knoll. De succesvolle implementatie in de fabriek in Bad Saulgau leidde vervolgens tot het partnerschap.

Foto: Safelog