Orderverzamelrobots met betere controle

Thu Apr 25 2024

04 25

Orderverzamelrobots met betere controle

01/07/2021

Door Ad Spijkers

RightHand Robotics heeft orderverzamelrobots ontwikkeld die betrouwbaarder en beter aanpasbaar zijn in magazijnomgevingen.


     

Voor de meeste mensen is de taak om een object te identificeren, op te pakken en ergens anders neer te zetten een fluitje van een cent. Voor robots vereist het de nodige machine-intelligentie en manipulatie. RightHand Robotics heeft deze technieken geïntegreerd in zijn robotachtige orderverzamelsystemen.

Orderpicking

RightHand Robotics helpt bedrijven te reageren op twee brede trends in de retailactiviteiten. Een daarvan is de explosie van e-commerce, die tijdens de Covid-19-pandemie alleen maar versnelde. De andere is een verschuiving naar just-in-time voorraadafhandeling. Om de efficiëntie te verbeteren, vullen apotheken, supermarkten en kledingbedrijven hun artikelen aan op basis van wat er die dag of week is gekocht.

Het picken en administratief verwerken van afzonderlijke artikelen is niet zo moeilijk – totdat het om tienduizenden bestellingen per dag gaat en meer dan 100.000 unieke producten zijn opgeslagen in een magazijn ter grootte van tien of twintig voetbalvelden. Tegelijkertijd wil de klant zijn producten gisteren hebben.

Een robotvloot kan gegevens verzamelen die helpen een systeem in de loop van de tijd te verbeteren en nieuwe vaardigheden te leren. Dergelijke proces- en prestatiegegevens worden ingevoerd in de wagenparkbeheersoftware van het bedrijf, die klanten kan helpen begrijpen hoe hun voorraad zich door het magazijn verplaatst en knelpunten of kwaliteitsproblemen kan identificeren.

De grens verleggen

RightHand Robotics is opgericht door een alumnus van het Massachusetts Institute of Technology, en ook nu komt een aanzienlijk aantal medewerkers van het MIT. Het bedrijf is gevestigd in Somerville, vlak bij Boston en MIT-basis Cambridge. De kern van hun oplossing is het idee om machine vision en intelligente grijpers te gebruiken om orderverzamelrobots flexibeler te maken. De combinatie beperkt ook de hoeveelheid training die nodig is om de robots te laten werken, en rust elke machine uit met wat het bedrijf gelijkstelt aan hand-oogcoördinatie.

Dit jaar introduceert het bedrijf de derde versie van zijn orderverzamelrobot, die wordt geleverd met gestandaardiseerde integratie- en veiligheidsfuncties. De robot combineert speciale grijperontwerpen met kunstmatige intelligentie en machine vision en helpt bedrijven producten te sorteren en bestellingen de deur uit te krijgen.

RightHand Robotics maakt gebruik van een end-of-arm tool die vacuüm combineert met nieuwe, onvoldoende geactiveerde vingers, wat de robots meer flexibiliteit geeft dan soortgenoten die uitsluitend vertrouwen op zuignappen of eenvoudige knijpende grijpers. Soms helpt het om passieve vrijheidsgraden in de grijper te hebben, passieve bewegingen te maken en niet actief te controleren. Vaak vereenvoudigen dit de besturingstaak.

De gegevens die de robots verzamelen, kunnen worden gebruikt om de betrouwbaarheid in de loop van de tijd te verbeteren en de magazijnactiviteiten voor klanten te verduidelijk. De data geven mensen in geven in hun inventaris, hoe ze die opslaan en hoe ze taken kunnen structureren.

Foto: MIT