Kuka viert 125ste verjaardag

Fri Apr 26 2024

04 26

Kuka viert 125ste verjaardag

11/04/2023

Door Ad Spijkers

Rondbreimachines, vuilniswagens, reisschrijfmachines, robots; Kuka heeft zichzelf keer op keer opnieuw uitgevonden.


     

In 1898 richtten Johann Joseph Keller en Jakob Knappich een acetyleengasfabriek op voor straatverlichting, waarmee de basis werd gelegd voor een internationale technologiegroep. 125 jaar later helpt Kuka wereldwijd de arbeidswereld van de toekomst vorm te geven. Alleen de telegramafkorting 'Keller und Knappich Augsburg', kortweg Kuka, herinnert nog aan het begin in Augsburg.

Robotpionier

Vijftig jaar geleden schreef Kuka geschiedenis als roboticapionier met 's werelds eerste industriële robot met zes elektromechanisch aangedreven assen. Sindsdien maakt de onderneming werk en productie zuiniger en gemakkelijker met innovaties op het gebied van automatisering, digitalisering en robotica.

Vandaag de dag stimuleren 15.000 medewerkers over de hele wereld innovaties in een breed scala van industrieën, zelfs buiten de klassieke industrie. De missie voor de komende jaren is, te blijven met intuïtieve oplossingen en snelle en gemakkelijke toegang tot robotica en automatisering.\

Klimaatverandering, tekorten aan vaardigheden, wereldwijde megatrends en gebeurtenissen veranderen onze wereld voortdurend. Nieuwe technologieën en innovatie helpen het bedrijf de uitdagingen van een veranderende wereld het hoofd te bieden. Daarom viert Kuka zijn jubileum onder het motto 'Keep on Moving' met evenementen en activiteiten voor medewerkers, klanten, partners en het publiek.

Ill.: Kuka