Platform voor AMR-aansturing

Thu Apr 18 2024

04 18

Platform voor AMR-aansturing

03/04/2023

Door Ad Spijkers

Met LocusOne introduceert Locus Robotics een platform dat centraal beheerde multi-bot AMR-automatisering aanstuurt.


     

Locus Robotics, fabrikant van autonome mobiele robots (AMR's) en Europees hoofdkantoor in Amsterdam, kondigt LocusOne aan, een op data science gebaseerd automatiseringsplatform voor magazijnen. Het maakt een naadloze werking en beheer van grote hoeveelheden van meerdere AMR-soorten mogelijk als een enkele, gecoördineerde vloot in alle maten magazijnen.

Data science

LocusOne ondersteunt de volle breedte van de behoeften op het gebied van materiaalbewegingen die te vinden zijn in fulfilment- en distributiemagazijnen. Het platform is gebaseerd op eigen data science-engine van Locus. Gebruikers kunnen hiermee de flexibiliteit en kritische bedrijfsinformatie verkrijgen die nodig is om materiaalladingen van 1 ons tot 1300 kg efficiënt te verwerken.

Het LocusOne-platform ondersteunt duizend of meer robots, die actief zijn op locaties van meer dan 9 ha. Het kan meerdere gebruiksscenario's tegelijkertijd uitvoeren in een enkele, intelligente en georkestreerde oplossing. Met LocusOne voeren LocusBots binnen één enkel magazijn een breed scala aan taken uit, zoals picken en wegzetten, bevoorrading, palletopbouw, routineroutes, transport van punt naar punt, tellen en meer. De data science achter de schermen optimaliseert de mix van taken gedurende de dag om een optimale magazijnproductiviteit te bereiken.

LocusOne kan worden geïntegreerd met elk warehouse management systeem (WMS) om flexibel en dynamisch wagenparkbeheer te bieden. Het platform maakt eenvoudige implementatie mogelijk van een mix van Locus Origin, Vector en Max AMR's die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elk magazijn. Er worden regelmatig verbeteringen uitgebracht als draadloze updates.

Real-time

LocusOne maakt het mogelijk om in real-time voorspellende en bruikbare beheerbegeleiding te bieden om in een groot aantal gebruiksscenario's de doorvoer te verbeteren. Het platform omvat het LocusView-pakket van Locus, dat gegevensgestuurde, bruikbare inzichten levert in meer dan twee dozijn inzichtelijke rapporten. Ook bevat het real-time dashboards, waaronder arbeidsbegeleiding, voorspellende inzichten voor werkvoltooiing, operationele vergelijkingen met doelen of tijdsperioden, orderpool tracking en begeleiding, missieanalyse en -optimalisatie, visualisatie van belangrijke prestaties en meer.

Het vermogen van LocusOne om snel en efficiënt te integreren met andere automatiseringstechnologie – zoals sorteer- of verpakkingssystemen – zorgt ervoor dat een behendige, schaalbare robotoplossing gemakkelijk kan worden ingezet in zowel bestaande als nieuwe omgevingen.

LocusOne is beschikbaar via het Robots-as-a-Service (RaaS) bedrijfsmodel van het bedrijf. De AMR's van het bedrijf kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan bestaande en nieuwe workflows. Hierdoor kunnen taken dynamisch worden geschaald en aangepast aan veranderende markteisen.

Foto: Locus