Samenwerking Körber en HAI Robotics

Mon Apr 29 2024

04 29

Samenwerking Körber en HAI Robotics

06/07/2023

Door Ad Spijkers

De bedrijven gaan een strategisch partnerschap aan voor de wereldwijde distributie van magazijnrobotica.


     

Körber in Hamburg gaat een strategisch partnerschap aan met HAI Robotics (met Europees hoofdkantoor in Hoofddorp). Door de samenwerking kan Körber de producten van HAI Robotics wereldwijd aanbieden als onderdeel van zijn oplossingen, met name de autonome case-handling robots (ACR). Körber is een internationaal opererende technologiegroep, HAI Robotics is een Chinese leverancier van intelligente geautomatiseerde magazijnoplossingen.

Samenwerking

Körber gaat al sinds 2016 strategische partnerschappen aan voor de integratie van mobiele robotica oplossingen. Met de ACR-systemen van HAI Robotics kunnen operators hun magazijnen binnen korte doorlooptijden automatiseren. De efficiëntie van de magazijnoperatie zal ook met drie tot vier keer toenemen, en de opslagdichtheid met respectievelijk 80% tot 400%.

Het Körber-portfolio bestaat uit een mix van eigen producten en die van externe leveranciers. Door deze benadering kan het bedrijf optimale en geïndividualiseerde oplossingen voor zijn klanten implementeren. Volgens Körber verschillen de oplossingen van HAI Robotics van sommige van de andere aanbiedingen op de markt, waardoor het een goede aanvulling is op zijn portfolio.

HAI Robotics constateert dat ondernemingen in de logistiek voortdurend onder druk staan om aan de eisen van hun klanten te voldoen. Belangrijke oorzaken zijn stijgende kosten, krapte op de arbeidsmarkt en snelle ontwikkelingen in mobiele robotoplossingen. De voortdurende toewijding aan flexibele automatisering heeft klanten de efficiëntie opgeleverd die nodig is om magazijnactiviteiten te stimuleren. HAI Robotics verwacht dat de samenwerking met Körber de positie van beide bedrijven versterkt.

Foto: HAI Robotics