Cellro robotcellen met nieuwe functies

Thu Mar 28 2024

03 28

Cellro robotcellen met nieuwe functies

21/07/2022

Door Ad Spijkers

Met nieuw functionaliteiten maken de robotcellen van Cellro de stap naar onbemand produceren kleiner.


     

Op de vakbeurs AMB (13-17 september in Messe Stuttgart) presenteert de fabrikant van robotcellen uit Veenendaal de nieuwste functionaliteiten. Dankzij intelligente functies als Jobverificatie wordt de onbemande productie voorspelbaarder dan ooit. Zo maakt Cellro voor verspanende bedrijven de stap naar onbemande productie steeds kleiner.

Het bedrijf wil verspanende bedrijven in staat stellen om snel en flexibel op klantvragen te reageren. De automatisering van high-mix-low-volume productie is – naast grote series – altijd een speerpunt geweest. Bij tal van klanten heeft Cellro inmiddels de productie van complexe orderstromen geautomatiseerd. Op de AMB toont het bedrijf de slimme functionaliteit die dit mogelijk maakt.

Jobverificatie

Nieuw is onder meer Jobverificatie. Hierbij checkt de besturing automatisch of machines, materialen en alle andere benodigdheden beschikbaar zijn voor de uit te voeren jobs. Zo kan de operator onderbrekingen van de geautomatiseerde productie voorkomen. Dat draagt bij aan het bereiken van het maximale aantal spindeluren.

Cellro ontwikkelde bovendien een stappenplan voor verspanende bedrijven die willen starten met automatisering van de productie. Het bedrijf in Veenendaal verwacht dat de automatiseringsgraad in deze sector de komende jaren snel zal toenemen. Een belangrijke factor is hierbij de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt.

Vestiging in Duitsland

Met de beursdeelname in Stuttgart is Cellro op vertrouwd terrein. De Nederlandse fabrikant van robotcellen wil zich in West-Europa dicht bij haar klanten vestigen en heeft daarom vorig jaar een kantoor en showroom in Brackenheim (bij Heilbronn) geopend. Een groeiend aantal Duitse metaalbedrijven realiseert nu samen met het Nederlandse bedrijf de automatisering van de productie.

Foto: Cellro