Nieuwe investering Lumipol in Avular

Sat Mar 02 2024

03 02

Nieuwe investering Lumipol in Avular

30/03/2022

Door Ad Spijkers

Het Eindhovense Avular heeft een extra investering opgehaald van haar huidige investeerder Lumipol.


     

Avular, dat begon als spin-off van de Technische Universiteit te Eindhoven, heeft een extra investering opgehaald van haar huidige investeerder, Lumipol. Met deze investering gaat het inmiddels vijftig koppen tellende team de volgende fase van groei mogelijk maken.

De reden van investering was vanuit Lumipol tweeledig. De investeerder gelooft in het team en dat heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Dat blijft voor Lumipol een van de meest belangrijke redenen om te investeren in een bedrijf. Een leuk idee levert niets op als er geen topteam is om het uit te voeren.

Ook ziet de investeerder veel mogelijkheden tot kruisbestuiving met de andere bedrijven in de groep. Daarnaast is de markt van mobiele robotica ontzettend booming en Lumipol deelt de visie dat mobiele robotica kan helpen om ’s werelds moeilijkste vraagstukken op te lossen.

Stip op de horizon

Avular wil binnen tien jaar in de top 10 van wereldspelers in de mobiele robotica staan. Zo zijn er gesprekken met lokale partijen over een consortium rondom robotica-ontwikkeling in de regio. De Brainport regio staat bekend om zijn ontwikkelingen binnen de high-tech systemen en complexe regeltechniek. Tot op heden is er voor mobiele robots (zowel drones als AMR's) nog geen centrale plek waar alle partijen kunnen samenwerken, demonstreren en testen. Hier wil het bedrijf een leidende rol in de omgeving in nemen, om vervolgens vanuit Eindhoven de wereld te gaan veroveren.

De verdere samenwerking met Lumipol is een logische stap. In 2018 heeft de jonge onderneming, destijds een vierkoppig team, de eerste investering ontvangen. Inmiddels telt het bedrijf meer dan vijftig werknemers en is een mooi productportfolio opgebouwd. Behalve in medewerkers en producten is Avular ook gegroeid in de samenwerking met Lumipol.

Volgende stappen

De afgelopen twaalf maanden stonden voor het team al in het teken van product definiëren en door-ontwikkelen, en de investering van Lumipol gaat dat nog eens extra aanzwengelen. Het bedrijf introduceerde in december 2021 hun nieuwe productlijn The Essentials. Dit is een modulair platform waarmee ondernemers en engineers hun mobiele robotica-ontwikkeling kunnen beginnen. Daarnaast werkt het team aan de ontwikkeling van de Pioneers, Avular’s robotplatformen, in zowel klantprojecten als eigen R&D trajecten.

Met een nieuwe investering, de huidige productontwikkelingen en een nieuw bestuurslid is Avular klaar voor de volgende stap. Het bedrijf heeft intern de laatste tijd niet alleen focus gehad op de productontwikkeling, maar ook op aanscherping van interne structuren en strategieën.

Het bedrijf heeft zich twee ultieme doelen gesteld. Over tien jaar wit het een top-10 wereldspeler zijn op het gebied van mobiele robotica. En dan rijden, vliegen en varen er een miljoen robots met Avular technologie op de wereld rond. Dat is ambitieus, maar het bedrijf is er van overtuigd dat dit mogelijk is. Het wil een impact maken op de wereld en daarbij met de juiste partners samenwerken.

In Robot Magazine 1/2022 vindt u een reportage over Avular (pag. 24 e.v.).

Foto: Avular