Omron neemt aandeel in Techman Robot

Thu Mar 28 2024

03 28

Omron neemt aandeel in Techman Robot

03/11/2021

Door Ad Spijkers

Bedrijven willen met mens-machine-samenwerking een oplossing bieden voor arbeidstekorten.


     

Omron Corporation doet een kapitaalinvestering in Techman Robot. Het Japanse elektronica-concern zal een belang van ongeveer 10% in de Taiwanese onderneming, 's werelds op één na grootste fabrikant van cobots. De investering zal naar verwachting in december worden afgerond.

In de afgelopen jaren is de behoefte aan automatisering om tekorten aan arbeidskrachten in de maakindustrie te verminderen een maatschappelijk probleem geworden. Bovendien heeft Covid-19 risico's met zich meegebracht voor werknemers die vlak bij elkaar werken. Dit leidde tot een groeiende vraag naar collaboratieve robots. Deze kunnen zij aan zij met mensen werken op productielocaties zonder veiligheidsbarrières en ze kunnen flexibel meerdere taken uitvoeren.

Strategische samenwerking

Al in 2018 ging Omron een strategische alliantie aan met Techman om te voldoen aan de toenemende automatiseringsbehoeften als gevolg van arbeidstekorten. Sindsdien zijn de collaboratieve robots uit de TM-serie van Techman wereldwijd verkocht als een co-branded product via het distributienetwerk van Omron. Beide bedrijven hebben gezamenlijk de Mobile Manipulator ontwikkeld, een mobiele werkrobot die de mobiele robot van OmMron en de TM-serie combineert om productielocaties mogelijk te maken waar mens en machine samenwerken.

Met de investering in Techman wil Omron gezamenlijk meer innovatieve robotoplossingen ontwikkelen die apparatuur voor fabrieksautomatisering combineren met collaboratieve robots. Hierdoor kunnen ze zowel een veiliger werkomgeving als productiviteit te garanderen en een oplossing bieden voor het probleem van arbeidstekorten op productielocaties.

Win-win

Al sinds 2016 streeft Omron naar geavanceerde productie met het innovative-Automation concept om problemen op te lossen waarmee productielocaties worden geconfronteerd." Sinds de onderneming in 2015 de industriële robotmaker Adept Technology Co., Ltd. overnam, heeft ze zich gericht op robottechnologie en marktontwikkeling. In 2018 zijn de collaboratieve robots van Techman aan het productassortiment toegevoegd. De nu aangekondigde versterking van de alliantie met Techman moet de samenwerking tussen mens en machine in de productie verder verbeteren.

Techman is sinds 2018 's werelds op een na grootste collaboratieve robotbedrijf geworden. De samenwerking met Omron helpt bij het bereiken van de missie van het bedrijf om het leven van mensen te verbeteren door middel van innovatie. De langdurige relatie met Omron is volgens Techman voor beide bedrijven een belangrijke kans op de markt voor slimme productie-oplossingen. De verdere samenwerking moet leiden tot flexibele en schaalbare collaboratieve robotoplossing, die klanten helpt om cobots eenvoudig en volledig te integreren in smart productie.

Foto: Omron