Instapmodel voor booglassen met robot

Fri Mar 29 2024

03 29

Instapmodel voor booglassen met robot

02/05/2023

Door Ad Spijkers

De Edition-robottypes van Kuka helpen nieuwe klanten in prijsgevoelige markten om laswerkzaamheden efficiënt te automatiseren.


     

De nieuwe modellen zijn doelgericht, met een goede kosten-baten-verhouding en met toegang tot het huidige technologie portfolio. De KR Cybertech nano Arc zal aanvankelijk in twee varianten als 'Edition' robots beschikbaar zijn. Andere zullen volgen.

Eenvoudiger automatiseren

De nieuwe robot is het startpunt van een reis naar een efficiënte automatisering met Kuka als partner. De holle as robot is gemaakt voor eenvoudig booglassen en daarmee een geschikte instaprobot voor nieuwe klanten. Met de Edition robot maakt Kuka gebruik van het huidige technologieportfolio, bestaant uit de recent vernieuwde KR Cybertech nano-serie en de nieuwste besturingsgeneratie KR C5. Het omvat ook de passende lassoftware, zoals Kuka.ArcTech Basic. In plaats te downsizen, kiest het bedrijf voor rightsizing.

De Edition robotvariant is geschikt voor klanten in dynamische en prijsgevoelige markten die aan het begin van een automatisering staan. Het aangepaste design van de Edition robot leidt tot aanzienlijk lagere aanschaffingskosten. De KR Cybertech nano ARC HW Edition robot is ontworpen voor lasten van 6 kg en kan aan de vloer en het plafond worden gemonteerd. Omdat er ook in het instapsegment verschillende eisen zijn, is de Edition robot verkrijgbaar in twee varianten, met reikwijdten tot 1.440 mm en 2.010 mm.

Vergeleken met de standaarduitvoering, die op een eenzijdig opgeslagen holle as hand van 50 mm is gebaseerd, biedt de Edition robot een dubbelzijdige holle as hand met een diameter van 46 mm en een herhalingsnauwkeurigheid van 0,04 mm. Voor instaptoepassingen op het gebied van booglassen is dat prima.

Het was voor Kuka belangrijk om de gebruikelijke kwaliteit te leveren. Dat betekent dat de holle as hand een optimale positionering voor het lasproces ondersteunt en onnodige stoorcontouren voorkomt. Bovendien biedt de Edition-robot, zoals in de serie KR Cybertech nano gebruikelijk is, een onderhoudsvrije kabelset.” De KR Cybertech nano ARC HW Edition robot zal als eerste worden gelanceerd. Andere 'Edition' robottypes zullen volgen.

Foto: Kuka