Comau en Ferrari in robotica-onderwijs

Sat Apr 20 2024

04 20

Comau en Ferrari in robotica-onderwijs

04/10/2022

Door Ad Spijkers

Comau levert robotica en geavanceerde technologieën voor het 'e.do learning center' dat Ferrari lanceerde voor nieuwe generaties studenten.


     

Het e.DO Learning Center is een educatieve omgeving voor studenten en docenten. Het centrum gebruikt de e.DO robot van Comau om STEM onderwerpen, codering en robotica te verkennen en een nieuwe werkcultuur te verspreiden. STEM staat voor science, technology, engineering and mathematics (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde).

Door robotica buiten de industrie en in een didactische omgeving te brengen, maakt Comau's hands-on e.DO platform leren leuk en boeiend. Lagere, middelbare en technische scholen kunnen vrij toegang krijgen tot de ervaring in IIS 'Fermo Corni' in Modena, een instituut voor hoger onderwijs en een middelbare school.

Ferrari promoot het project consequent met voortdurende steun aan de regio. Het vorige week geopende is een initiatief, dat het toenemende belang onderstreept om robotica vanuit de fabriek naar steeds meer nieuwe sectoren te brengen. Het biedt studenten een leeromgeving die zowel leuk als boeiend is. Het is ook een belangrijk instrument om vaardigheden aan te leren die gebruikt kunnen worden voor toekomstige banen.

Onderwijsplatform

Het e.DO Learning Center maakt deel uit van het innovatieve onderwijsplatform van Comau Academy – bekend als e.DO Experience – en is een nieuw en praktijkgericht concept. Het biedt lesmateriaal en hulpmiddelen om 8- tot 19-jarigen te helpen bij het verkennen van robotica, codering en STEM-onderwerpen met behulp van Comau's e.DO-robot. Soft skills en werkcultuur worden ook aangeleerd als onderdeel van het onderwijstraject.

Het initiatief heeft tot doel een innovatieve omgeving te creëren voor jongeren met een onderwijsachtergrond die gericht is op nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen. Het is bedoeld om op scholen in de hele provincie Modena een cultuur van technologie te inspireren, nieuwsgierigheid en belangstelling te stimuleren. Ook moet het concept leerlingen helpen de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om op een nieuwe en effectieve manier de arbeidsmarkt te betreden.

Educatie

Het e.DO Learning Center bestaat uit vijf e.DO zesassige robots compleet met alle benodigde materialen en accessoires. Hiermee kunnen scholieren hun kennis van STEM-onderwerpen vergroten door het gebruik van robotica. Een volledige set lesmateriaal is ook inbegrepen, waarbij elk trainingspakket draait om het concept teamwork. Leerlingen, verdeeld in groepen, programmeren hun e.DO robot om uitdagende taken op te lossen die verband houden met werkscenario's. De oefeningen zijn simulaties van echte praktijkgevallen.

Comau ziet in dit initiatief, uitgevoerd met een prestigieus bedrijf als Ferrari, als het bewijs van zijn toewijding aan het creëren van sociale waarde voor de regio en het ontwerpen van geavanceerde robotica-oplossingen voor nieuwe sectoren. Het e.DO Learning Center is een instrument om nieuwe generaties te betrekken en te stimuleren om innovatieve vaardigheden te ontwikkelen. Dit betreft zowel technische als persoonlijke ontwikkeling, die steeds noodzakelijker worden binnen de huidige studierichtingen en de steeds veranderende wereld.

Foto: Comau